Ντάισελμπλουμ: «Η Βρετανία δεν πηγαίνει σε ομαλό Brexit»

Ντάισελμπλουμ: «Η Βρετανία δεν πηγαίνει σε ομαλό Brexit»

Η στάση της βρετανικής κυβέρνησης στις συνομιλίες για το Brexit υποδηλώνει ότι η έξοδος της Βρετανίας δεν θα είναι ομαλή και συντεταγμένη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Επιχειρήσεις, επενδυτές και βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βρετανία λένε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη διαπραγματευτική της στάση καθώς οι υπουργοί έχουν κάνει αντιφατικές δηλώσεις σε βασικά θέματα όπως η πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
«Μπορεί να είναι ομαλή και μπορεί να είναι συντεταγμένη αλλά νομίζω ότι απαιτεί μια διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης διότι τα πράγματα που ακούω μέχρι στιγμής δεν συνάδουν με κάτι ομαλό και συντεταγμένο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ντάισελμπλουμ, που είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, δήλωσε επίσης ότι η Βρετανία φαίνεται να θέλει τα οφέλη της ΕΕ χωρίς να αναλάβει καμία από τις υποχρεώσεις της.

«Εάν η Βρετανία θέλει να έχει πλήρη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που συνοδεύουν την εσωτερική αγορά», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με τη συμμετοχή του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Ερωτηθείς για το εάν η Βρετανία θέλει «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», ο Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Ήθελα να αποφύγω αυτό το κλισέ, αλλά έχετε απολύτως δίκιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published.