Τοποθέτηση διοικητών σε 11 νοσοκομεία της χώρας – Ακέφαλο παραμένει το Νοσοκομείο Καστοριάς

Τοποθέτηση διοικητών σε 11 νοσοκομεία της χώρας – Ακέφαλο παραμένει το Νοσοκομείο Καστοριάς

Άλλους 11 νέους διοικητές νοσοκομείων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας που αναφέρει ότι εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε:

Γ.Ν. Φλώρινας, τον Νικόλαο Κοτοπούλη, απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών Υγείας. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει διευθυντής Οργάνωσης και Διοίκησης σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σύμβουλος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, τεχνικός σύμβουλος της 3ης ΥΠΕ και αξιολογητής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

ΓΝΑ Λαϊκό, τον Μιχάλη Λοπατατζίδη, απόφοιτο Μηχανολόγο Μηχανικό (Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα εργάζεται στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων: διοικητής στο Γ.Ν. Τρικάλων, συνεργαζόμενος σύμβουλος επιχειρήσεων στην Gerson Lehrmam, IncMember, στο Λονδίνο και διευθυντικό στέλεχος σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Γ.Ν. Σωτηρία τον Πέτρο Λυριντζή, πτυχιούχο Οικονομικών του Οικονομικού Τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών. Με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο τμήμα Οικονομικών του Ελληνικού Μεσογειακού Κέντρου Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών, Special Graduate Student, MIT, Boston, Master ofArts, Clark Univercity, Worcester, Mass, USA, Ph.d in Economics, Worcester. Σήμερα έχει τη θέση του επικεφαλής Αναδιάρθρωσης στην εταιρεία παραγωγής υπηρεσιών Υγείας Euromedica, ενώ μεταξύ άλλων έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων ειδικού χειρισμού, καθώς και επικεφαλής μονάδος διαχείρισης κινδύνων στην Εμπορική Τράπεζα.

Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Αγ. Δημήτριος, την Μελπομένη Τσούγκα, πτυχιούχο των επιστημών διοίκησης της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην διοίκηση μονάδων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και εισηγήτρια στα προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής των συνεταιριστικών θεραπευτικών μονάδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ο Άγιος Παύλος, την Αναστασία Πατερνά, πτυχιούχο του τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει διατελέσει ακτινοφυσικός της 3ης ΔΥΠΕ (Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας), στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και στο ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εν συνεχεία ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης), καθώς και εισηγήτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, τον Αναστάσιο Σπανό, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εκπαίδευση και τίτλο ειδικότητας στην ακτινοδιαγνωστική. Κατέχει επίσης πτυχίο Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει διατελέσει στέλεχος της Διεύθυνσης Β΄ Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, και εισηγητής – κριτής στα συμβούλια επιλογής ιατρών για την ακτινοδιαγνωστική και την πυρηνική ιατρική Μακεδονίας – Θράκης. Έχει διατελέσει πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την Βασιλική Παπαχριστοδούλου, πτυχιούχο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακό στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει διευθύντρια διοικητικής υπηρεσίας στην οργανωτική μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου Παπανικολάου και υποδιευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας στο ίδιο νοσοκομείο. Μέλος των «Γιατρών του Κόσμου» από το 1995.

Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, τον Δημήτριο Μιχάλη, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην γενική ιατρική και μετεκπαίδευση στην υπέρταση στο ερευνητικό αντιϋπερτασικό ιατρείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική στο ΕΚΑΒ και στην διοίκηση υπηρεσιών Υγείας και Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και ιδιώτης γιατρός.

Γ.Ν. Λαμίας, τον Παναγιώτη Ζυγούρη, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην διοίκηση μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και διδακτορικό δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής χειρουργικής στο τμήμα φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και καθηγητής του παραρτήματος της Σχολής Νοσηλευτριών του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Γ.Ν. η Παμμακάριστος, τον Πασχάλη Καριώτη. διπλωματούχο μηχανολόγο μηχανικό, της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές βιοϊατρικού μηχανικού στην Ελβετία (ΝΤΒ Buchs, St Gallen). Έχει διατελέσει Senior Helth Consultant της εταιρείας MSBME, διευθυντής πωλήσεων & marketing στην Draeger Hellas και γενικός διευθυντής της WINMED.

Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα, τον Δημήτρη Βεζυράκη, απόφοιτο του τμήματος κοινωνικής εργασίας Ηρακλείου Κρήτης. Από το 1986 εργάζεται στο ΚΑΤ και σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος κοινωνικής εργασίας, της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών. Έχει διατελέσει κοινωνικός λειτουργός στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και υπεύθυνος λειτουργίας Κ.Α.Π.Η. Περιστερίου. Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef.

newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.