Καταρρέει το Νοσοκομείο Καστοριάς

Καταρρέει το Νοσοκομείο Καστοριάς

Χωρίς διοίκηση, χωρίς ασθενοφόρα (1 μόνο σε λειτουργία!) και με ατελείωτες ώρες δουλειάς “λειτουργεί” το νοσοκομείο της Καστοριάς. Απίστευτα στοιχεία για το χάος που επικρατεί στο νοσοκομείο παρουσίασαν ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Χρήστος Κουσουρής, ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής και αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Μάριος Τζάμαλης και η καρδιολόγος κ. Δέσποινα Κοζατσάνη.

Σύμφωνα με την κ. Κοζατσάνη μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2016 έχουν περάσει από τα επείγοντα 3.000 περιστατικά, τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί από τα άλλα τμήματα, λόγω έλλειψης ειδικού γιατρού!

Απίστευτο κι όμως αληθινό και το ότι, λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων, η διακομιδή των ασθενών σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα) γίνεται με ασθενοφόρα των γειτονικών νομών, με αποτέλεσμα,  στην επιστροφή, τους γιατρούς της Καστοριάς να τους αφήνουν στην Κοζάνη, τη Φλώρινα ή τα Γρεβενά και το νοσοκομείο να πληρώνει ταξί για να γυρίσουν πίσω!!!

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο της Καστοριάς η εκπροσώπηση των φορέων ήταν μεγάλη. Παρόντες, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο δήμαρχος Άργους Πάνος Κεπαπτσόγλου, ο πρόεδρος τους Επιμελητηρίου Μπάμπης Καραταγλίδης, ο πρόεδρος τους Εργατικού Κέντερου καστοριάς Γιώργος Μαλέας, και πολλοί άλλοι.

Ο κ. Τζάμαλης , ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή του Νοσοκομείου από τον περασμένο Απρίλιο, κάνοντας 15 εφημερίες τον μήνα,  δήλωσε ότι παραιτείται… για ακόμη μια φορά αν δεν γίνει ο διορισμός του νέου διοικητή μέχρι τον Μάρτιο. Και λέμε για ακόμη μια φορά, διότι η παραίτηση του, η οποία για ακόμη μια φορά δεν έγινε αποδεκτή, ουσιαστικά γίνεται για να τονιστεί σε κάθε βαθμό η κακή κατάσταση του νοσοκομείου…

Οι φορείς κατέληξαν στο να συνταχθεί ένα από κοινού ένα υπόμνημα με τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για το Νοσοκομείο και να το παραδώσει στο Υπουργείο Υγείας, εντός 5 ημερών, ολιγομελής επιτροπή που θα συσταθεί από τους ίδιους.

Οι δηλώσεις της Δέσποινας Κοζατσάνη και του Χρήστου Κουσουρή μετά το πέρας της εκδήλωσης

Εν τω μεταξύ,  σύμφωνα με πληροφορίες του antennes.gr, οι αιτήσεις για τη θέση του Διοικητή, οι αιτήσεις έχουν φτάσει μέχρι και σήμερα τις 16! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όμως των παραγόντων του νοσοκομείου η τελική επιλογή και τοποθέτηση μπορεί να καθυστερήσει άλλους 6 μήνες.

DSC_0002 DSC_0005 DSC_0006 DSC_0009 DSC_0010

Leave a Reply

Your email address will not be published.