Νοκ άουτ από το ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης

Νοκ άουτ από το ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, εμφάνιση στο τμήμα δύο φορές κάθε μήνα και εγγύηση 200.000 ευρώ ήταν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν από τον ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη στον Βαγγέλη Μαρινάκη και με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος, μετά την πολύωρη απολογία του για την υπόθεση της λεγόμενης «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρνήθηκε κάθε κατηγορία και απέδωσε την όλη υπόθεση σε σκευωρία σε βάρος του, ενώ μίλησε για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του με συγκεκριμένους ενορχηστρωτές.

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, εμφάνιση στο τμήμα δύο φορές κάθε μήνα και εγγύηση 200.000 ευρώ ήταν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη ΜαρινάκηΜάλιστα παρέδωσε και πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα δια των συνηγόρων του Βασ. Δημακόπουλου και Θαν. Βαρλάμη.

Ερώτημα παραμένει τι σημαίνει ο περιοριστικός όρος της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σχετικά τις δραστηριότητες του κ. Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό δεν αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας (τις μετοχές δηλαδή) καθώς σε αυτό δεν μπορεί να παρέμβει η δικαιοσύνη. Συνεπώς ο κ. Μαρινάκης θα συνεχίσει να είναι ο βασικός μέτοχος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Το ερώτημα τίθεται για τα καθήκοντα του προέδρου της ΠΑΕ καθώς ουδείς (ούτε οι ανακριτικές αρχές) είναι σε θέση να προσδιορίσουν αν μπορεί ή όχι να παραμείνει πρόεδρος.

Αυτό πιθανόν να κριθεί σε ενδεχόμενη προσφυγή σε δικαστικό συμβούλιο κατά του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου, αφού είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε δικαστική έρευνα και δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί σε όλη του τη διάσταση.

Ίσως δε να αφορά μόνο την δυνατότητα εκπροσώπησης του Ολυμπιακού σε ποδοσφαιρικές αρχές π.χ την ΕΠΟ ή τη Σούπερ Λίγκα.

O Βαγγέλης Μαρινάκης προσερχόμενος στην Ευελπίδων

O Βαγγέλης Μαρινάκης προσερχόμενος στην Ευελπίδων

 

Μαζί του στην Ευελπίδων ο Σάββας Θεοδωρίδης

Μαζί του στην Ευελπίδων ο Σάββας ΘεοδωρίδηςΟ Μαρινάκης στην Ευελπίδων

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 07.30 και η απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη διήρκεσε επτά ώρες. Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν σε:

1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση

3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης

5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Κατηγορούμενος ο Σα Πίντο

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως η ανάκριση για την υπόθεση θα ολοκληρωθεί με την κλήτευση μέσω δικαστικής συνδρομής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του Πορτογάλου προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος.

Η εμπλοκή του ξεκίνησε με καταγγελίες του Τάκη Φύσσα πως του είχε εκμυστηρευτεί ότι στον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος του ζητήθηκε να μην χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, κάτι όμως που ο ίδιος φέρεται με επιστολές του να έχει αρνηθεί. Το γεγονός ότι καλείται ως κατηγορούμενος περιπλέκει το μυστήριο της υπόθεσης.

zougla.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.