Ένα ξεχωριστό b-side των Nirvana στο φως της δημοσιότητας

Ένα ξεχωριστό b-side των Nirvana στο φως της δημοσιότητας

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του «Cobain: Montage of Heck», του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Kurt Cobain που συγκίνησε, προβλημάτισε αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις, μια νέα είδηση για τους Nirvana έρχεται για να φέρει ξανά στο προσκήνιο το θρυλικό συγκρότημα.

Ο λόγος για το κομμάτι τους «Marigold» ή καλύτερα, για μια εναλλακτική εκδοχή του τραγουδιού με την προσθήκη τσέλο, το οποίο είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Το πρωτότυπο «Marigold» είχε γραφτεί από τον Dave Grohl το 1992 για το προσωπικό του άλμπουμ «Pocketwatch», στην πορεία όμως ηχογραφήθηκε ξανά κατά τη διάρκεια κάποιας πρόβας του συγκροτήματος για το δίσκο τους «In Utero». Τελικά το «Marigold» κυκλοφόρησε ως b-side του διάσημου «Heart-Shaped Box», ενώ αργότερα εμφανίστηκε στο box set των Nirvana του 2004, «With the Lights Out».

Τα φωνητικά ανήκουν στον Dave Grohl, ο Krist Novoselic παίζει μπάσο, το τσέλο στην νέα εκδοχή είναι από την Kera Schaley, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τον Grohl στα δεύτερα φωνητικά βρίσκεται ο Cobain, αν και δεν είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτα.

Μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.