Νηστίσιμα brownies

Νηστίσιμα brownies

40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

12
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι
  • 50 ml μπράντυ ή ρούμι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • αλάτι
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • φυστίκια για πασπάλισμα

Για το frosting

  • 120 ml γάλα σόγιας
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 100 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C  στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.
  • Σπάμε μέσα τη σοκολάτα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, μπράντυ ή κάποιο ρούμι και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, θα προσθέσουμε τα στερεά μας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα τριμμένη και το αλάτι.
  • Αφήνουμε στην άκρη και ψιλοκόβουμε 150 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  • Τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να καλύψουμε τη σοκολάτα με το αλεύρι για να μην πάει στον πάτο της φόρμας μας.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά υλικά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ή σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28 εκ.
  • Αφήνουμε τις άκρες της λαδόκολλας να εξέχουν από τη φόρμα για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε πιο εύκολα το μπάρουνι.
  • Ψήνουμε για 20 – 22 λεπτά.

Για το frosting 

  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε γάλα σόγιας, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Σπάμε 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και μόλις πάρει βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
  • Χωρίς να ανακατέψουμε αφήνουμε στην άκρη για 1 λεπτό μέχρι να γίνει η γαλακτοματοποίηση.
  • Με το που μαλακώσει, ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε 100 γρ. φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ μας.
  • Αφήνουμε τη γκανάζ στην άκρη.

Για τη συναρμολόγηση

  • Ρίχνουμε τη γκανάζ μας πάνω από το μπράουνι.
  • Το απλώνουμε και λειαίνουμε με μία σπάτουλα, την επιφάνεια της σοκολάτας.
  • Πασπαλίζουμε με μερικά φυστίκια και αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες ή βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια το μπράουνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.