Νέος κύκλος Voucher για 30.000 Ανέργους της ΔΥΠΑ

Νέος κύκλος Voucher για 30.000 Ανέργους της ΔΥΠΑ

Μετά την συμμετοχή 110.000 ανέργων στα προγράμματα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ, «ανοίγει» νέος κύκλος αιτήσεων για επιπλέον 30.000 ανέργους.

Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 14:00, έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων. Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας. Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 200 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δ.ΥΠ.Α. ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, άνω των 18 ετών απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) ή κάτοχοι απολυτηρίου Δημοτικού εφόσον έχουν αποφοιτήσει έως το 1980.

Αντίθετα ΔΕΝ θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:

· Όσοι δεν είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της ΔΥΠΑ, και άνω των 18 ετών

· Όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση στο πλαίσιο των έργων ανέργων ή εργαζομένων, της ίδιας δράσης και έχουν ενταχθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε τμήμα το οποίο υλοποιήθηκε.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του φορέα μας https://kekkastorias.com/ ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2467025388 από Δευτέρα έως Σάββατο 08:30 έως 15:00.

 

 

Για το ΚΔΒΜ

Πέλκας Σωκράτης, Πρόεδρος

Μέλλιος Παναγιώτης, Διευθυντής

Leave a Reply

Your email address will not be published.