Νέος γύρος συνομιλιών για το Συριακό στην Αστάνα

Νέος γύρος συνομιλιών για το Συριακό στην Αστάνα

Εκπρόσωποι της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης θα συναντηθούν στην Αστάνα με εμπειρογνώμονες των κρατών που εγγυώνται την εκεχειρία στη Συρία προκειμένου να συζητήσουν το καθεστώς της εκεχειρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Καζακστάν, Ανουάρ Ζαϊνάκοφ.

«Σήμερα αναμένουμε την άφιξη των εκπροσώπων του βόρειου και του νότιου μετώπου που θα συνομιλήσουν με εμπειρογνώμονες από τις εγγυήτριες χώρες αύριο το πρωί για την εκεχειρία», εξήγησε ο Ζαϊνάκοφ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των εγγυητριών χωρών στις συζητήσεις, όμως υπογράμμισε ότι οι εμπειρογνώμονες «σίγουρα» θα συμμετάσχουν στη συνάντηση, καθώς και οι εκπρόσωποι των δύο μετώπων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα στείλει πέντε αξιωματούχους στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τελική ανακοίνωση, τόνισε ο Ζαϊνάκοφ.

Χθες Τρίτη ξεκίνησε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν ο τρίτος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, ενώ όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στις συζητήσεις επρόκειτο να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση σήμερα.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.