Νέοι πρόεδροι σε ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ

Σε αλλαγές προσώπων προχώρησε εν μέσω θέρους και προεκλογικής περιόδου το υπουργείο Υγείας, στο ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ. Συγκεκριμένα, με αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, την θέση του προέδρου στο ΕΚΑΒ κατέχει πλέον ο Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ενώ ο αποχωρίσας Νίκος Παπαευσταθίου τοποθετείται πλέον επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ.

Πιο αναλυτικά, με την Υπουργική Απόφαση Α2β/Γ.Π.62938/18-8-2015, ο κ. Καρακατσιανόπουλος αναλαμβάνει χρέη προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Ο Κ. Καρακατσιανόπουλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας, της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Καβάλας και του Τμήματος Προγραμματιστών του Thessaloniki Institute of Technology. Εργάζεται ως υπεύθυνος του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, διδάσκει στο ΙΕΚ και είναι Αξιολογητής Ιδιωτικών ΚΤΕΟ του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης.

Παράλληλα, ο κ. Παπαευσταθίου, μετά την παραίτησή από την προεδρία του ΔΣ του ΕΚΑΒ, από 14 Αυγούστου εκτελεί πλέον χρέη διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Ο κ. Παπαευσταθίου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει διατελέσει συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Εργαστήριο Εδαφολογίας, όπως και του Τμήματος Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει επίσης διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Υγείας και εκπρόσωπος του υπουργείου σε διυπουργικές ομάδες και επιτροπές καθώς και πρόεδρος του ΕΚΑΒ το διάστημα 2006 – 2010.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.