Η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα φέρνει πιο νωρίς φόρους σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα

Στα 578 εκατ. ευρώ υπολογίζονται μέχρι στιγμής οι απώλειες δημοσίων εσόδων που προκαλεί η ραγδαία αύξηση των φόρων σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα φέρνει πιο νωρίς φόρους σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα

Η στέρηση εσόδων στα κρατικά ταμεία φέρνει όλο και πιο κόντα την επίσπευση επιβολή αυξήσεων στους φόρους των καυσίμων και των τσιγάρων και των νέων φόρων σε καφέ και ηλεκτρονικά τσιγάρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα συνολικά καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού σημείωσαν συνολική υστέρηση ύψους 578 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το πλεόνασμα ύψους 774 εκατ. ευρώ που είχαν σημειώσει στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι καθαρές εισπράξεις εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού έχει περιοριστεί στα 196 εκατ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου.

«Δυσοίωνα» είναι τα πράγματα όσον αφορά στα συνολικά καθαρά έσοδα όλου του Κρατικού Προϋπολογισμού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα έσοδα αυτά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016 υστερούν τουλάχιστον κατά 670 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου που είχε τεθεί για την ίδια περίοδο.

www.dikaiologitika.gr
Leave a Reply

Your email address will not be published.