Νέο στόλο αποβατικών πλοίων ετοιμάζει η Τουρκία

Νέο στόλο αποβατικών πλοίων ετοιμάζει η Τουρκία

Με την ένταση στο Αιγαίο να κλιμακώνεται όλο και πιο πολύ από την τουρκική πλευρά ανησυχία προκαλούν οι ειδήσεις πως το  πρώτο τουρκικό πλοίο της νέας κλάσης αποβατικών TCG Bayraktar υποβάλλεται τις ημέρες αυτές σε θαλάσσιες δοκιμές και δοκιμές αποδοχής, γεγονός που σημαίνει ότι σύντομα θα είναι λειτουργικό.

Η σύμβαση για την κατασκευή ενός νέου LST υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του ναυπηγίου ADIK Furtrans στις 11 Μαΐου 2011. Η αξία της σύμβασης είναι 370 εκατομμύρια ευρώ.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια ώστε το ναυπηγείο για να βρεί πιστώσεις 370 εκατομμυριων ευρώ για την κάλυψη του έργου, όπως απαιτείται από τη σύμβαση.

Το πρώτο κομμάτι χάλυβα κόπηκε στις 14 Μαΐου 2014 ADIK Shipyard και εγκαινιάστηκε στις 3 Οκτωβρίου 2015. Το ναυπηγείο έχει καταφέρει να εκπληρώσει τη συμβατική του υποχρέωση για τη παράδοση του πλοίου σε 34 μήνες.

Το δεύτερο αποβστικό πλοίο TCG Sancaktar είναι ακόμα υπό κατασκευή.

Τα πλοία κατηγορίας Bayraktar έχουν πλήρωμα 129 άτομα και θα μεταφέρει 350 στρατιώτες. Τα πλοίο έχει υποδομές για τη προστασία του πληρώματος από τις επιπτώσεις των πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων.

Ο κλειστός χώρος στάθμευσης είναι 1100 τετραγωνικά μέτρα και το ανοικτό κατάστρωμα έχει χώρο στάθμευσης 690 τετραγωνικά μέτρα χώροι ικανοι να φιλοξενήσουν 20 άρματα μάχης και 24 έως 60 οχήματα.

Ο οπλισμός αποτελείται από 2 πυροβόλα 40 mm Oto Melara , 2 Mk15 Phalanx CIWS, 2 πολυβόλα σε σταθεροποιημένο και τηλεχειριζόμενο σασί.

Διαθέτει ένα έξυπνο Mk2 3D ραντάρ για αναζήτηση σε αέρα / επιφάνεια, η οποία δεν είναι συνηθισμένο για ένα αποβατικό πλοίο.

Πηγή: millitaire.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.