Νέο πύραυλο μεσαίας-μακράς ακτίνας δράσης εκτόξευσε η Β. Κορέα

Νέο πύραυλο μεσαίας-μακράς ακτίνας δράσης εκτόξευσε η Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Δευτέρα 15 Μαίου 2017 ότι πραγματοποίησε επιτυχή εκτόξευση ενός νέου πυραύλου μεσαίας-μακράς ακτίνας δράσης νωρίς το πρωί της Κυριακής, υπό την επίβλεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν, με στόχο την πιστοποίηση μεταφοράς «πυρηνικής κεφαλής μεγάλης ακτίνας δράσης».

Ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «εκφοβισμό» των χωρών που «δεν διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο» και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην παρερμηνεύσει την πραγματικότητα ότι οι κεντρικές ΗΠΑ βρίσκονται «εντός της ακτίνας δράσης» των πυραύλων της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ( KCNA).

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα έπεσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Ρωσία, ενώ οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την εκτόξευση αυτή, ως «μήνυμα» προς τη Νότια Κορέα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο στην Σεούλ, ο οποίος υποστηρίζει την ανάπτυξη πλαισίου διαλόγου με την Πιονγιάνγκ.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε υπό τη μεγαλύτερη δυνατή γωνία, ώστε να μην παραβιαστεί η ασφάλεια των χωρών που συνορεύουν με την Βόρεια Κορέα. Ο πύραυλος κάλυψε απόσταση 787 χιλιομέτρων σε ύψος 2.111,5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το KCNA.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.