Νέο διάγγελμα Τσίπρα: «Οχι» σε τελεσίγραφα και στον διχασμό

«Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να αποδεχθούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το χρέος», υποστήριξε στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, καλώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό να πει «όχι» σε τελεσίγραφα, αλλά και σε όσους προσπαθούν να σπείρουν τον διχασμό.

«Οποιο κιΑΝ είναι το αποτέλεσμα, την Δευτέρα δεν θα μας χωρίζει τίποτα», είπε ο κ. Τσίπρας. «Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να σεβαστούμε τις αντίθετες γνώμες…».

Ο  κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά τοΑΝ θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της κοινωνίας και της οικονομίας». Συμπληρώνοντας ότι η επιλογή του «όχι» σε μια «μη βιώσιμη συμφωνία» δεν σημαίνει ρήξη, αλλά συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους.

Οσον αφορά την έκθεση του ΔΝΤ που προτείνει κούρεμα 30% και 20ετή περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του διχασμού, επισήμανε ακόμη  ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστουμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον.

«Τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως να μας χωρίζει», σημείωσε.

 

πηγή: www.kathimerini.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.