Νεκρούς άφησαν πίσω τους οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ιταλία

Νεκρούς άφησαν πίσω τους οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ιταλία

Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την Ιταλία από την Πέμπτη, σύμφωνα με το AFP.

Ένας ψαράς ηλικίας 73 ετών έχασε την ζωή του στη βόρεια Ιταλία στη Λιγουρία ενώ στο Πεδεμόντιο οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν το απόγευμα του Σαββάτου τη σορό μιας γυναίκας ηλικίας 70 ετών που αγνοείτο από την Παρασκευή όταν βγήκε εν μέσω κακοκαιρίας για να σώσει τα άλογά της.

Στην Σικελία, δύο άνδρες αγνοούνται. Ένας αγρότης ηλικίας περίπου 60 ετών χάθηκε στο Αγκριτζέντο, ενώ ένας άνδρας, 74 ετών, που επέστρεφε στο σπίτι του με ένα μηχανάκι, σύμφωνα με την οικογένειά του, αγνοείται στη Μεσσήνη.

Στο Αγκριτζέντο που επλήγη από τις πλημμύρες, η τοπική συνδικαλιστική ένωση αγροτών Coldiretti προειδοποίησε για μια απώλεια ύψους 50% στην συγκομιδή των εσπεριδοειδών, ενώ οι δρόμοι που έχουν καταστραφεί δίνουν την εντύπωση ότι «επιστρέψαμε στον Μεσαίωνα» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Αν και οι βροχοπτώσεις σταμάτησαν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας διατηρεί τον κόκκινο συναγερμό, το ανώτερο επίπεδο επιφυλακής, για σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία και ενός τμήματος της Λομβαρδίας και της
Εμίλιας Ρομάνιας, στον βορρά.

Μόνο στο Πεδεμόντιο, την πλέον πληγείσα περιοχή, εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και οι ζημιές ανέρχονται, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, σε 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.