Ένα παιδάκι δύο χρονών ο πρώτος νεκρός πρόσφυγας του 2016

Ένα παιδάκι δύο χρονών ο πρώτος νεκρός πρόσφυγας του 2016

Ένα αγόρι δύο ετών ήταν ο πρώτος νεκρός πρόσφυγας του 2016, όταν η υπερφορτωμένη βάρκα στην οποία επέβαινε έπεσε σε βράχια στην προσπάθεια να προσεγγίσει το Αγαθονήσι.

Όπως αναφέρει η Guardian σε χθεσινό δημοσίευμά της,  οι υπόλοιποι 39 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα που είχε πέσει στη θάλασσα, διασώθηκαν από ντόπιους ψαράδες. Δέκα από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν θεραπεία για υποθερμία.

Το φουσκωτό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Τουρκία νωρίς το πρωί, σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες. Στην επιχείρηση διάσωσης των προσφύγων συμμετείχε και μία κυβερνητική οργάνωση σε συνεργασία με το Λιμενικό.

Οι πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του νεκρού παιδιού, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο, το οποίο βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά.

Δεν υπήρξε άμεση πληροφόρηση σχετικά με την εθνικότητά των προσφύγων.

“Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για την τρομακτική πραγματικότητα εδώ. Σήμερα ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα από τα νεότερα θύματα αυτής της συνεχιζόμενης κρίσης των προσφύγων. Είναι μια τραγική υπενθύμιση για τις χιλιάδες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να νιώσουν ασφάλεια, κάτω από άθλιες συνθήκες “, δήλωσε ο ιδρυτής της οργάνωσης  MOAs Christopher Catrambone.

Περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη το 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.