Ο πρώτος νεκρός στην Ειδομένη

Ο πρώτος νεκρός στην Ειδομένη

Από ηλεκτροπληξία πέθανε ο πρώτος μετανάστης στην Ειδομένη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του inKastoria πρόκειται για Μαροκινό μετανάστη μεταξύ 25 και 35 ετών. Η κατάσταση είναι εκρηκτική ενώ κατευθύνονται προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα αστυνομικές δυνάμεις.

 

ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Από σήμερα το πρωί μεγάλη ένταση επικρατεί στα σύνορα από μετανάστες που πετούν πέτρες σε Σύριους πρόσφυγες καθώς διαμαρτύρονται ότι εκείνοι περνούν, ενώ αυτοί που προέρχονται από άλλες χώρες, μένουν πίσω.

Από χθες το βράδυ, απαγορεύτηκε η διέλευση σε όλους τους πρόσφυγες. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι, χθες το μεσημέρι, ομάδα περίπου 500 μεταναστών που βρίσκονται εδώ και μέρες «εγκλωβισμένοι» στην περιοχή, προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Εξοργισμένοι οι περίπου 2.500 μετανάστες, στους οποίους δεν επιτρέπεται η διέλευση, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση, αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, σήμερα το πρωί, όταν οι εξοργισμένοι πρόσφυγες ήρθαν σε σύγκρουση με τους  διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.