Νεκρός ο υπαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Νεκρός ο υπαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Καίριο πλήγμα στην ηγεσία και την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους επέφερε ο αμερικανικός στρατός. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ο υπαρχηγός των τζιχαντιστών Χατζί Ιμάμ ή Αμπντ αρ-Ραχμάν Μουσταφά αλ Καντουλί, είναι νεκρός, μετά από βομβαρδισμό της αμερικανικής αεροπορίας στη Συρία. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε επίσης, το θάνατο του υπουργού Πολέμου του Ισλαμικού Κράτους, Ταρκχάν Μπατισρασβίλι ή πιο γνωστού ως Ομάρ ο Τσετσένος, επίσης σε βομβαρδισμό στη Συρία.

Ο Χατζί Ιμάμ ήταν από τα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους και σταδιακά εξελίχθηκε σε υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ, την Παρασκευή (25/3) το πρωί. Ο Χατζί Ιμάμ ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία πίσω από τον ηγέτη των τζιχαντιστών, Ομάρ αλ-Μπαγκνταντί.

Ο Ας Κάρτερ επιβεβαίωσε επίσης το θάνατο του υπουργού Πολέμου του Ισλαμικού Κράτους, Ταρκχάν Μπατισρασβίλι, ή πιο γνωστού ως Ομάρ ο Τσετσένος, σε αεροπορική επιχείρηση πριν από λίγες εβδομάδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.