Νεκροί τζιχαντιστές από πρόωρη πυροδότηση βόμβας στο Αφγανιστάν και έκρηξη στο Μογκαντίσου

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στο διοικητήριο της τροχαίας, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Σύμφωνα με το Reuters, επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας βόμβα σε αυτοκίνητο, και σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Επίσης, ένας εκ των επιτιθέμενων σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών, προσπαθώντας να εισέλθει στο κτίριο.

Στο μεταξύ, τρεις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής από αστοχία του εκρηκτικού μηχανισμού που μετέφεραν στην επαρχία Καντούζ, στο Βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

«Έξι ένοπλοι προσπάθησαν ν’ ανατινάξουν μία γέφυρα κατά μήκους του κεντρικού δρόμου στα προάστια της κεντρικής πόλης, Καντούζ. Τα εκρηκτικά που μετέφεραν ανατινάχτηκαν πρόωρα, με συνέπεια τρεις από αυτούς να σκοτωθούν και οι υπόλοιποι τρεις να τραυματιστούν» δηλώνει ο Κασίμ Τζανγκαλμπάγκ, αξιωματικός της αστυνομίας, στο πρακτορείο ειδήσεων, Νέα Κίνα.

Από την έκρηξη, δεν έπαθε ζημιές η γέφυρα. Παρόμοιους τύπους εκρηκτικών συσκευών χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νέα Κίνα, Reuters)

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.