Νέα τραγωδία: Οκτώ παιδιά νεκρά σε ναυάγιο με 12 θύματα ανοιχτά της Σάμου

Δεν υπάρχουν λέξεις πια για να περιγράψουν ακόμα μία μια τραγωδία με θύματα μικρά παιδιά, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Αιγαίο πέλαγος. Τρία μικρά κορίτσια και πέντε μικρά αγόρια βρέθηκαν στη θάλασσα ανοιχτά της Σάμου κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και έχασαν τη ζωή τους.
Στο ίδιο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνδρες και μια γυναίκα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.
Ο συναγερμός στο Λιμενικό σήμανε το βράδυ της Τετάρτης όταν σε παραλία κοντά στο Κοκάρι της Σάμου εντοπίστηκε ένας άνδρας βρεγμένος καθώς μόλις είχε βγει από τη θάλασσα. Το μοναδικό που ήξερε να πει ο άνδρας στους λιμενικούς ήταν ότι επέβαινε σε λέμβο καθώς κατά τα λοιπά ήταν σε πλήρη σύγχυση αφού ούτε ήξερε τον αριθμό των επιβαινόντων ούτε και πού βρισκόταν.
Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού και της Frontex που συνεχίζονται με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου.
Πριν λίγες ημέρες, στις 23 Ιανουαρίου, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που συμμετέχει πολύ συχνά σε διασώσεις στο Αιγαίο, είχε ανεβάσει στο Twitter μια φωτογραφία με παιδιά πρόσφυγες, που μόλις είχαν σωθεί, τυλιγμένα στις ειδικές θερμικές κουβέρτες. Τότε η οργάνωση έγραφε πως το 35% των προσφύγων είναι παιδιά και πως συχνά οι βάρκες της μοιάζουν με νηπιαγωγεία…paidia-prosfyges-ena

Leave a Reply

Your email address will not be published.