Νεκρό αρκουδάκι και πάλι από τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Νεκρό αρκουδάκι και πάλι από τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Ένα αρσενικό αρκουδάκι, μόλις επτά μηνών, σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε τροχαίο δυστύχημα στο 20ό χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας – Κοζάνης, στον κάθετο άξονα Κοζάνη -Φλώρινα -Νίκη της Εγνατίας Οδού.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του “Αρκτούρου”, που παρέλαβε το αρκουδάκι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Περιβαλλοντικού Κέντρου του “Αρκτούρου” στη Φλώρινα Νίκο Γραμμενόπουλο, πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό που σημειώνεται από την αρχή της χρονιάς.

“Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τοποθετημένες πινακίδες και στις δύο κατευθύνσεις που ενημερώνουν τους οδηγούς ότι η περιοχή είναι πέρασμα αρκούδας και συνιστούν να μην κινούνται τα οχήματα με μεγάλη ταχύτητα. Ωστόσο, στο ίδιο σημείο γίνονται συχνά ατυχήματα” τονίζει ο κ. Γραμμενόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την αποφυγή των τροχαίων με θύματα αρκούδες, τόσο ο ίδιος όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης υπογραμμίζουν την ανάγκη της τοποθέτησης ικανών συρμάτινων φραχτών κατά μήκος και των δύο πλευρών της εθνικής οδού, όπως έγινε και σε άλλα σημεία της εθνικής.

original

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.