Νέες ταινίες

Το μπλε δωμάτιο

Στη νέα ταινία του Ματιέ Αμαλρίκ, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν, ο Ζουλιέν και η Εσθέρ συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και στο δωμάτιο αυτό κάνουν έρωτα και μοιράζονται το πάθος τους, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της μικρής γαλλικής πόλης. «Θα περνούσες τη ζωή σου μαζί μου αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά: «Φυσικά». Όταν ξαφνικά ο Ζουλιέν βρίσκεται να ανακρίνεται από την αστυνομία για ένα έγκλημα, τα αθώα αυτά λόγια αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ιστό από ψέματα που ο ίδιος κατασκεύασε.

Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Αμαλρίκ, Λέα Ντρουκέρ, Στεφανί Κλεό, Λοράν Πουατρενό, Σερζ Μποζόν. Διάρκεια: 76’.

Πώς να κάνετε έρωτα σαν Εγγλέζος

Ο Πιρς Μπρόσναν θα βρεθεί ανάμεσα στις εκρηκτικές Σάλμα Χάγιεκ και Τζέσικα Άλμπα. Ο Μπρόσναν υποδύεται έναν καθηγητή πανεπιστημίου στο Κέμπριτζ που θα βρει τον δάσκαλό του στο πρόσωπο της Σάλμα Χάγιεκ και θα αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει τη γεμάτη ερωτικές περιπέτειες ζωή του, αφότου αφήσει την Τζέσικα Άλμπα, φοιτήτριά του στο πανεπιστήμιο και ετεροθαλή αδελφή της Χάγιεκ, έγκυο.

Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσικα Άλμπα κ.ά. Διάρκεια: 100’

Ted 2

Η ιδέα για την υπόθεση της ταινίας προήλθε από ένα βιβλίο που διάβαζε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος για την υπόθεση Ντρεντ Σκοτ. (Το Ανώτατο Δικαστήριο, το 1857, με την «Απόφαση Ντρεντ Σκοτ» αρνήθηκε να θεωρήσει ότι οι μαύροι ήταν πολίτες). Σε αυτή τη λογική, πώς νομιμοποιείται ένα λούτρινο αρκουδάκι να θεωρείται υποκείμενο και όχι αντικείμενο ιδιοκτησίας; Γιατί, όσο ευπροσάρμοστοι κι αν είναι οι άνθρωποι κι όσο κι αν έχουν αποδεχτεί πως «Ζωντάνεψε ο αρκούδος. Τι να πεις… Συνέβη» κάποια στιγμή θα προκύψει ζήτημα νομιμοποίησης της χρήσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι συναντούμε τους ήρωές μας επτά χρόνια μετά, με τον Τζον (Γουόλμπεργκ) χωρισμένο και τον Τed φρεσκοπαντρεμένο, αλλά με συζυγικά προβλήματα που μόνο η έλευση ενός παιδιού μπορεί να σώσει. Πηγή έμπνευσης για τις σκηνές απόλυτου χάους, κλασικές κωμωδίες όπως Planes και Trains and Automobiles.

Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Αμάντα Σέιφριντ, Τζέσικα Μπαρθ

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.