Ν.Δ.: Στην τελική ευθεία με στόχο τους 400.000 ψηφοφόρους

Ν.Δ.: Στην τελική ευθεία με στόχο τους 400.000 ψηφοφόρους

Με μηνύματα και δεσμεύσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής οι δύο μονομάχοι για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Ν.Δ. Το μεγάλο στοίχημα είναι η συμμετοχή των 400.000 ψηφοφόρων στην κάλπη της 10ης Ιανουαρίου ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές η νίκη θα κριθεί στις μεγάλες αστικές πόλεις, δηλαδή στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι επαφές και οι ζυμώσεις, σύμφωνα με τον E.T.,  πυκνώνουν στο παρασκήνιο ώστε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του Αδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Παράλληλα οι υποψήφιοι πρόεδροι πυκνώνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους με το εσωκομματικό θερμόμετρο να ανεβαίνει.

«Η Ν.Δ. δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σκοπεύει να με καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε σκοπεύω να πάω… Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Real News). Αναφερόμενος στο διακύβευμα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών τόνισε ότι «στις 10 Ιανουαρίου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι μπορεί να κάνει τη Ν.Δ. και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη, εκείνον που μπορεί να εγγυηθεί τη μετεξέλιξη σε ένα σύγχρονο ζωντανό και συλλογικό κόμμα που θα εμπνεύσει ξανά το σύνολο των πολιτών».

Βέλη κατά Μητσοτάκη

Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας – σχετικά με τις απολύσεις των καθαριστριών επί υπουργίας του – «υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μόνο οι απολύσεις είναι μεταρρύθμιση;» ενώ για την ανασυγκρότηση του κόμματος ανέφερε: «δεν πιστεύω στις θέσεις αντιπροέδρων… Δεν σκοπεύω να αγνοήσω κανέναν, στόχος μου είναι η διεύρυνση της Ν.Δ. και όχι η συρρίκνωση… Ολοι είμαστε στρατιώτες της παράταξης… Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που έχει στο DNA της τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της όπως περιγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη, πάνω στις αρχές και τις αξίες αυτές θα στηρίξουμε την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση». Σε ερώτηση για τον κίνδυνο διάσπασης ο κ. Μεϊμαράκης απαντά ότι «άλλο πράγμα η διάσπαση, άλλο η αποχώρηση κάποιου ή κάποιων προσώπων. Ιστορικά όσοι προσπάθησαν να διασπάσουν την παράταξη αργά ή γρήγορα επέστρεψαν σε αυτή». Σχετικά με τον Κώστα Καραμανλή απάντησε:
«Η στήριξη του Κώστα Καραμανλή αποτελεί τιμή για κάθε υποψήφιο… Δεν γνωρίζω αν θα στηρίξει ο κ. Σαμαράς τον κ. Μητσοτάκη».

Leave a Reply

Your email address will not be published.