Μεϊμαράκης: Μεγάλη οικουμενική ανεξαρτήτως αποτελέσματος

 

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας πως θα καλέσει τον αντίπαλό του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού για τη διαφύλαξη της θέσης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.  «Πιστεύω στην συναίνεση και την συνεργασία» επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg χθες, Κυριακή.

«Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη οι Ευρωπαίοι ηγέτες στοιχηματίζουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας προσφέρει την καλύτερη ελπίδα για τη διατήρηση της ενότητας στην ζώνη του ευρώ.

«Ακόμα και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που φέρνει ένα νόμο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε:

«Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει, και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος».

Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίζει την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης περνώντας παράλληλα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ από το γραφείο του, στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές και ο κ Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Είναι καταστροφικό η διεξαγωγή εκλογών κάθε έξι μήνες».

Ο Τσίπρας είναι το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε να «κλαφτεί» ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης

«Είναι άλλο πράγμα να είναι ένα καλό παιδί, και άλλο να είναι ένας πολιτικός» είπε.

«Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας. Παρ ‘όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο» κατέληξε.

Οι δημοσκοπήσεις το Σαββατοκύριακο έδειξαν ότι η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει κλείσει ωστόσο, κανένα κόμμα δεν αναμένεται να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Στην ομιλία του χθες σε στελέχη της αυτοδιοίκησης διερωτήθηκε: «Καλά δε θέλει να  ‘ρθει να κυβερνήσουμε,  αλλά ούτε να συζητήσουμε δε θέλει; Δε θέλει να ‘ρθει να μας δει; Τι  δημοκρατική αντίληψη  είναι  αυτή; Πώς φαντάζεται τη Δημοκρατία στο μυαλό του; Ότι δε θα συζητάμε;  Δε θα μιλάμε; Θα πρέπει να είμαστε με το “σεις” και  με το “σας”;», και συμπλήρωσε: «Γιατί απήντησε ότι “εγώ δεν κάνω κυβέρνηση μ’ αυτόν που με  είπε ψευτράκο”… Τι λες;  Ζητούμε συγγνώμη. Προκειμένου να λύσουμε  το πρόβλημα της χώρας, του ζητούμε επισήμως συγγνώμη. Αν μόνο αυτό είναι η δικαιολογία , εμείς του λέμε ότι κακώς το είπαμε. Δικαιολογίες για να μη συνεργαστούμε  υπάρχουν πολλές».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι εκείνος δεν έβρισε. «Τόσα χρόνια τώρα, όλοι αυτοί μας βρίζουν. Μας λένε “προδότες”, μας λένε “γερμανοτσολιάδες”, μας λένε “δολοφόνους της κοινωνίας”. Ενθάρρυναν κατ’ επανάληψη εντάσεις εναντίον προσώπων της παράταξης. Και παρ’ όλα αυτά η γενναιοψυχία της παράταξης μου λέει ότι “πρέπει να τους απλώσουμε το χέρι προκειμένου να σώσουμε τη χώρα”».

Leave a Reply

Your email address will not be published.