ΝΔ: Σε διάταξη μάχης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Από τη μια η επιθετική ρητορική έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού και από την άλλη το πρόγραμμα εξορμήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφέρεια δηλώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι στη ΝΔ βρίσκονται σε διάταξη μάχης και προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, αφού οι όλες οι εκτιμήσεις τους συγκλίνουν στο γεγονός ότι στην παρούσα πολιτική συγκυρία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Έχοντας ως χρονικό ορόσημο καταρχήν το Συνέδριο του κόμματος στις 22 Απριλίου ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να κάνει ακόμα πιο σαφή τη στρατηγική του απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης και να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για τα μείζονα ζητήματα.

Σήμερα Παρασκευή μεταβαίνει στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, όπου θα επισκεφθεί τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, θα έχει συναντήσεις με δημάρχους και φορείς του Νομού Φθιώτιδας και με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση στελεχών της ΝΔ στη Λαμία.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι μέχρι την νέα κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις 17 του μηνός, άλλα και ενόψει της σύγκρουσης κορυφής στη Βουλή τέσσερις ημέρες αργότερα με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο των Πρωθυπουργό χρεώνοντας του την ευθύνη των επιλογών, από τη μια, άλλα και από την άλλη να τον κατηγορεί ότι παραπλανά και λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

Η εντολή – οδηγία πού έχει δοθεί σε όλα τα στελέχη και τους «γαλάζιους» βουλευτές είναι σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους να αναδεικνύουν την διγλωσσία του Αλέξη Τσίπρα, φέρνοντας ως πρόσφατο παράδειγμα όλα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες, όταν και ο Πρωθυπουργός πανηγύριζε ότι «απομονώσαμε όσους ήθελαν την απομόνωση της Ελλάδας» και την επόμενη μέρα πέντε χώρες έκλειναν οριστικά τα σύνορά τους, φράζοντας την λεγόμενο Βαλκανική οδό.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούσαν οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής για το ασφαλιστικό και τα ανοίγματα που έκανε στους «όμορους πολιτικούς χώρους του προοδευτικού κέντρου και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς».

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που με τον πλέον σαφή τρόπο περιέγραψε τη στρατηγική σύμπραξης με πρόσωπα και πολιτικούς χώρους που έχουν κοινές αγωνίας για κορυφαία ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, φέρνοντας στην αιχμή της επιχειρηματολογίας του την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

«Δημιουργούμε μια μεγάλη πλειοψηφική, κοινωνική, πολιτική συμμαχία για τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας. Μεταρρυθμίσεις που για να γίνουν, θέλουν ενεργούς πολίτες, θέλουν τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Σε αυτήν την ισχυρή συμμαχία για τις μεταρρυθμίσεις, σας ζητώ να συμμετέχετε, να συμβάλετε θετικά και δημιουργικά ο καθένας και η καθεμία» τόνισε ο κ. Μητσοτακης για να προσθέσει ότι «η ΝΔ ανοίγεται στην κοινωνία, ακούει τις απόψεις των πολιτών, αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της, ενώνει τους Έλληνες, χωρίς να κοιτάζει πού ανήκαν πολιτικά χθες ή ποια είναι η κοινωνική ιδεολογική τους ταυτότητα και αναφορά».

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.