Νέα ναυάγια στο Αιγαίο με τουλάχιστον 33 νεκρούς

Δύο νέα ναυάγια με πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκαν σήμερα στο Αιγαίο και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους τουλάχιστον 33 άνθρωποι οι οποίοι ταξίδευαν από τα τουρκικά παράλια προς τις ακτές της Λέσβου, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.
Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην Τουρκία για το προσφυγικό, συνολικά 22 άτομα πνίγηκαν όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε στα ανοικτά των δυτικών τουρκικών ακτών στην περιοχή Εντρεμίτ της επαρχίας Μπαλίκεσιρ.
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της τουρκικής ακτοφυλακής οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούσαν να φθάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.
Νωρίτερα το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan είχε μεταδώσει πως 11 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, ενώ τρεις διασώθηκαν όταν ένα άλλο σκάφος ναυάγησε νοτιότερα, στα ανοικτά της ακτής του Δικελί, στην επαρχία της Σμύρνης.
Όλα αυτά ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος έγινε σήμερα δεκτή στην Άγκυρα με στρατιωτικές τιμές από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούντογλου.
Στο επίκεντρο της επίσκεψης Μέρκελ στην Τουρκία βρίσκεται το προσφυγικό αφού οι Βρυξέλλες έχουν υποσχεθεί οικονομική βοήθεια 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία ώστε να μειωθούν οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, όμως έως τώρα τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, με σχεδόν 70.000 ανθρώπους να αποβιβάζονται στις ελληνικές ακτές τον Ιανουάριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.