Δύο νέα ναυάγια με θύματα πρόσφυγες στο Αιγαίο

Δύο νέα ναυάγια με θύματα πρόσφυγες στο Αιγαίο

Δύο ακόμη ναυάγια με θύματα πρόσφυγες μετράει η Ελλάδα από χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ένα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Καλολίμνου, όταν ανετράπη ξύλινη λέμβος στην οποία εκτιμάται πως επέβαιναν πάνω από 150 πρόσφυγες.
‘Aμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, πλωτό της Frontex, ελικόπτερο Σούπερ – Πούμα και τρία αλιευτικά. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 138 πρόσφυγες, αλλά νεκροί έχουν ανασυρθεί 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον εννέα παιδιά.
Ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων δεν έχει εξακριβωθεί και εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα. Στη περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει τις έρευνες.
Επίσης, τα μεσάνυχτα σκάφος του Λιμενικού περισυνέλεξε από θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ρόδου σώους έξι πρόσφυγες, αλλά και τις σορούς μίας γυναίκας και δύο παιδιών. Τρεις ακόμη πρόσφυγες αγνοούνται.
Εν τω μεταξύ, τους 15 φθάνουν πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο της 28ης Οκτωβρίου ανοικτά της Εφταλούς. Το πρωί βρέθηκαν σε ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου ακόμη πέντε σοροί μεταναστών και προσφύγων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.