Νάντια Βαλαβάνη: «Πληρώναμε €3000 το μήνα ενοίκιο για γραφείο τριών ανθρώπων»

Πέρα από το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών με τις 200 χιλιάδες ευρώ που φέρεται να έβγαλε η μητέρα της από την τράπεζα, η απερχόμενη αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη μίλησε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής και για ορισμένες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και σπατάλης λέγοντας : «Υπάρχουν πολλοί σκελετοί στα ντουλάπια της ΕΤΑΔ για τον εισαγγελέα», ενώ για τη φοροδιαφυγή είπε ότι όταν ανέλαβε, «υπήρχε ένα σύστημα που βραχυκύκλωνε όταν πήγαινε να αγγίξει τους από πάνω».

Ως χαρακτηριστική περίπτωση κακοδιαχείρισης του Δημοσίου ανέφερε την περίπτωση του “Ελληνικό ΑΕ” που πλήρωνε ενοίκιο 3.000 ευρώ το μήνα στο Σύνταγμα για τρία άτομα και 1.900 ευρώ το μήνα για πάρκινγκ, ενώ αναφερόμενη στην ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ ΑΕ, είπε ότι έπρεπε να γίνει για να διασωθούν οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν.

Ας δούμε μερικά από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η κ. Βαλαβάνη:

– 880.000 φυσικά πρόσωπα μπήκαν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

– Ρυθμίστηκαν 6,2 δισ. ευρώ χρέους, ενώ εισπράχθηκαν 800 εκατ. ευρώ.

– Το 2015 τα έσοδα από τη ρύθμιση θα φθάσουν συνολικά το 1,2 δισ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, η Νάντια Βαλαβάνη είπε ότι μπορούν να εισπραχθούν μόνο 9 δισ. ευρώ από τα 78 δισ. ευρώ που ανέρχονται συνολικά.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.