Δημοπρασία Απριλίου της NAFA : Πωλήσεις 100% με ελαφρά άνοδο τιμών (φωτογραφίες)

Δυναμική παρουσία και εξαιρετική αγοραστική συμπεριφορά από τους Έλληνες αγοραστές

Κάτω από εξαιρετικές συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και πωλήσεις 100% της συνολικής προσφοράς των 5,2 εκ. δερμάτων, με ελαφρά ανοδικές τιμές, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή η δημοπρασία Απριλίου της NAFA στο Τορόντο του Καναδά.

Στη δημοπρασία συμμετείχε μεγάλος αριθμός αγοραστών από όλες τις αγορές, ενώ, γεγονός είναι, ότι ο ανταγωνισμός σε όλα σχεδόν τα είδη ήταν ισχυρός, με τις πωλήσεις να είναι 100% και σε σταθερές κυρίως τιμές. Σε ορισμένα, ωστόσο, είδη, η έντονη ζήτηση δημιούργησε μικρή άνοδο των τιμών.

Σημαντική ανάκαμψη αγορών των άγριων δερμάτων

Τις δύο πρώτες ημέρες το πρόγραμμα περιλάμβανε προσφορά άγριων δερμάτων, όπου τα Coyote είχαν ισχυρή ζήτηση με πωλήσεις 100%, ενώ η προσφορά των 450.000 Raccoons οι πωλήσεις ήταν καλύτερες από τα αναμενόμενα με κύρια αγορά την Κίνα και την Ευρώπη.

Τα 80.000 Beaver σημείωσαν μεγάλη ζήτηση και παρουσίασαν άνοδο τιμών, ενώ από τα 250.000 Musquash  πουλήθηκε το 50%, κυρίως στην Κίνα. Στα 55.000 Ranch Silver Fox, οι πωλήσεις κινήθηκαν στο 65%, σε επίπεδα σταθερά σε σχέση με τις πρόσφατες διεθνείς δημοπρασίες.

Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα της προσφοράς των άγριων δερμάτων έδειξαν μια βελτιωμένη εικόνα της παγκόσμιας αγοράς.

Η τρίτη ημέρα της δημοπρασίας περιλάμβανε 300.000 Pastels και 100.000 Palomino. Τα Pastels είχαν πωλήσεις 100% με ελαφρά άνοδο των τιμών και με κυριάρχη αγορά την Κίνα. Επίσης, 100% πωλήσεις είχαν και τα Palomino με σταθερές τιμές. Μια συλλογή 25.000 NAFA’s Unique Mutation mink πουλήθηκαν σε πολύ καλά επίπεδα και σε υψη-λότερα επίπεδα τιμών.

Πωλήσεις 100% με ανοδικές τιμές στα Silverblue, Sapphire και Blue Iris

Τα 340.000 προσφερόμενα είδη Silverblue (Μ-F) είχαν ικανοποιητική ζήτηση με 100% πωλήσεις και ελαφρά άνοδο 5%, ενώ και τα 60.000 Sapphire πήγαν εξαιρετικά, με άνοδο 5% στα αρσενικά και 10% στα θηλυκά δέρματα, ενώ τα Otter πουλήθηκαν στο 40% της προσφοράς, καθώς συνάντησαν μεγάλη αντίσταση τιμών.

Επίσης, 100% πωλήσεις σημειώθηκαν στα 80.000 Blue Iris, τα οποία είχαν ισχυρή ζήτηση και αύξηση κατά 15%. Κύριοι αγοραστές ήταν η Κίνα, με υποστήριξη από την Κορέα, η οποία κυριάρχησε στις αγορές υψηλής ποιότητας των θηλυκών δερμάτων.

Η προσφορά των 360.000 Pearl είχαν πωλήσεις 100% με σταθερές τιμές, ενώ τα 500.000 while females είχαν πολύ ισχυρή ζήτηση με κύρια αγορά την Κίνα και κάποια υποστήριξη από την Κορέα και την Ελλάδα.

Η προσφορά των 50.000 Can-Am Sable είχαν πολύ καλές πωλήσεις, με κύρια αγορά την Κορέα και υποστήριξη από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Πωλήσεις 100% με σταθερές τιμές στα ΒLACK NAFA Female

Το TopLotMahoganyMink – Female  εξασφάλισε

η Καστοριανή εταιρεία EFD Παπαδόπουλος

Η πέμπτη ημέρα της δημοπρασίας περιλάμβανε την προσφορά 425.000 BLACK NAFA Female, που αποτελούν την κορυφαία συλλογή στον κόσμο, όπου κυριάρχησε ο έντονος ανταγωνισμός, με 100% πωλήσεις και σταθερές τιμές. Κύρια αγορά ήταν η Κορέα με καλή υποστήριξη από την Κίνα.

Η προσφορά των 275.000 Mahogany females πουλήθηκαν, επίσης 100%, με σταθερές τιμές όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τις πρόσφατες διεθνείς δημοπρασίες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια προσφοράς των top-lot, η Καστοριανή εταιρεία EFD Παπαδόπουλος, εξασφάλισε το Mahogany Mink – Female προς $ 260 (Παράγεται από Dixon Mink Ranch)

Το κορυφαίο Top Lot της BLACK NAFA – Female αγο-ράστηκε από Long Radiance Ltd. για Χαρμπίν Guifuren, από την Κίνα προς  $ 800 (Παράγεται από Zimbal  Farm)

Kυριαρχία της Ιταλίας στα Lynx

Στα προσφερόμενα 5.500  Lynx κυριάρχησε η  Ιταλία, αγοράζοντας τις μεγαλύτερες ποσότητες, με καλή υποστήριξη από Ελλάδα και Κορέα.

Έντονος ήταν ο ανταγωνισμός για τα Sable και Fisher με πολύ δραστήρια στις καλύτερες ποιότητες την Κορέα, με καλή υποστήριξη από το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και την Ευρώπη. Η δημοτικότητα του προϊόντος αποδεικνύεται και από τη σημαντική προσέλευση αγοραστών στην αίθουσα δημοπρασιών.

Τα Fisher πουλήθηκαν 100%, με την Κίνα να κυρια-ρχεί στις αγορές κυρίως των θηλυκών, ενώ Ελλάδα και Ιταλία έδειξαν την προτίμησή τους στα αρσενικά.

Ρεκόρ πώλησης από τη NAFA

To δημοπρατήριο της NAFA έχει κάθε λόγο να είναι περήφανο, καθώς έχει καθορίσει ενιαίο ρεκόρ πώλησης 1,6 εκ. δέρματα βιζόν.  Η προσφορά, λοιπόν, των 1.800,000 Demi Brown, που αποτέλεσε νέο ρεκόρ του δημοπρατηρίου, παρουσίασε ισχυρό ανταγωνισμό, με κύρια αγορά την Κίνα με υποστήριξη από όλες τις άλλες διεθνείς αγορές.

Δυναμική παρουσία των Ελλήνων στις αγορές της κορυφαίας

ποιότητας δερμάτων Black NAFA Male

Στα αξιοσημείωτα της δημοπρασίας, για μία ακόμη φορά, η εντυπωσιακή αγοραστική συμπεριφορά από τους Έλληνες αγοραστές, οι οποίοι  παρά τη μικρή συμμετοχή τους και παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δήλωσαν ”παρών’’, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις  επέλεξαν να επενδύσουν στην ποιότητα που προσφέρουν τα δέρματα Black NAFA

Η εταιρεία EGO (ο κ. Σαλαγιάννης ηταν πολύ κοντά -840 USD-για να αποκτήσει το Black NAFA Top Lot , αλλά τελικά με 860 USD το πήρε μια κινεζική εταιρεία).

OIKAΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ

Σιάμος- Τσιφλικιώτης , Ναούμ Δίτσιος, Αφοι Λαγγιώτη , EFD Παπαδόπουλος , Βογιατζής , Βλαχάκης , Soukas, Τζήμας, Κοτσαμποικίδης, Δημήτρης  Χατζης και Κλετσίδης ξεχώρισαν  μεταξύ άλλων με την συμμετοχή τους στην αίθουσα  του δημοπρατηρίου .

Να σημειωθεί ότι στις 9 Απριλίου το Top Lot of Mahogany Mink — Female was αγοράστηκε από τον Σωτήρη Βογιατζή για την EFD Papadopoulos Furs, με $260. Παραγωγή Dixon Mink Ranch.

Οι Έλληνες αγοραστές ξεχώρισαν ιδιαίτερα στην προσφορά των 425.000 Black NAFA Male, όπου κάτω από ισχυρό ανταγωνισμό, οι πωλήσεις ήταν 100%, σημειώνοντας, μάλιστα, άνοδο 10% σε σύγκριση με τις πρόσφατες διεθνείς δημοπρασίες.

Oι Έλληνες αγοραστές, όπως και στη δημοπρασία του Φεβρουαρίου, έτσι και τώρα, εκμεταλλεύτηκαν τις καλές τιμές, αποκτώντας ικανοποιητικό αριθμό δερμάτων, δείχνο-ντας, φυσικά, ιδιαίτερη προτίμηση στα κορυφαία δέρματα στον κόσμο, τα Βlack NAFA – κυρίως τα αρσενικά- τα οποία, άλλωστε, χαρακτηρίζουν  το δημοπρατήριο της NAFA, αφού ολοένα και αυξάνεται το πελατολόγιο για το συγκεκριμένο είδος.

Επίσης, και η προσφορά των  275.000 Mahogany εξελίχθηκε κάτω από δυνατό ανταγωνισμό. με ισχυρή ζήτηση και πωλήσεις 100%. με αύξηση κατά μ.ο. 10% σε σύγκριση με τις πρόσφατες διεθνείς δημοπρασίες.

Το δημοπρατήριο της NAFA έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανο, καθώς στη δημοπρασία Απριλίου παρά την παγκόσμια κρίση που διέρχεται ο κλάδος της γούνας, κατάφερε να πουλήσει σχεδόν το 100% της συνολικής προσφοράς των 5,2 εκ. δερμάτων. Το ενδιαφέρον των αγοραστών, όπως αποδείχτηκε σε καθημερινή βάση στην αίθουσα της δημοπρασίας ήταν πολύ μεγάλο, με ισχυρό ανταγωνισμό σε όλα σχεδόν τα είδη, σημειώνοντας ελαφρά άνοδο τιμών στα περισσότερα από αυτά.

Τέλος, κορυφαίο Top Lot της BLACK NAFA – Male αγοράστηκε από Long Radiance Ltd. για το Πεκίνο Shulan Διεθνές Garment Group Co., Ltd., προς $ 860 (Παράγεται από τον Patrick Farm).

Η ποιότητα των δερμάτων της NAFA, καθώς και το δυναμικό marketing, πρόγραμμα ολοκληρωμένης υποστήριξης που προσφέρει στους πελάτες της, αποτελεί τη  σημα-ντικότερη αιτία που οι Έλληνες αγοραστές συνεχίζουν να εμπιστεύονται και να επιλέγουν τα προϊόντα της NAFA. Παρά τις δύσκολες συγκυρίες  που διέρχεται ο κλάδος της  γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς επεξεργασίας της γούνας, η NAFA θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και θα εξακολουθεί να παράγει και να προσφέρει δέρματα υψηλής ποιότητας.

Τέλος, το δημοπρατήριο της NAFA εκφράζει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους  αγοραστές που συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, και οι οποίοι στήριξαν και εμπιστεύτηκαν για μία ακόμη φορά τα προϊόντα της και τους εύχονται καλές δουλειές.

Η ΝAFA ξεχωρίζει πλέον και τα τελευταία χρόνια φαίνεται η δύναμη της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα . Η επιλογή των κορυφαίων φαρμαδόρων (πρώτα οι Zimbal και Patrick και στην συνέχεια πολλοί άλλοι )δεν ήταν τυχαία . Το ίδιο έπραξαν και πολλοί κατασκευαστές .

“Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν”

Ορισμένοι Έλληνες κατασκευαστές από πολύ νωρίς διέκριναν ότι η αποκλειστική επιλογή στην NAFA τελικά θα τους προσφέρει πολλά οφέλη και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν

Η NAFA πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς :

Ικανά στελέχη με εμπειρία και γνώση 

Η καλύτερη ποιότητα δερμάτων στον κόσμο 

Μεγάλες ποσότητες και ποικιλία επιλογών σε Αμερικανικά , Ευρωπαϊκά και Άγρια δέρματα 

Εγκαταστάσεις σε Καναδά , ΗΠΑ, Πολωνία ,Ολλανδία 

Συνεργασία με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας 

Εξαιρετικό ( ιδικά για την Ελλάδα) πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης 

 Η Εφημερίδα Σέντρα παρακολουθεί την ανοδική πορεία και την εξέλιξη της NAFA εδώ και πολλά χρόνια…  και πραγματικά δεν μας εκπλήσσει η επιτυχία της !

* Η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 31 Μαΐου με 5 Ιουνίου 2016 (ημερομηνίες επιθεώρησης 26 – 30  Μαϊου)

nafa dimoprasia aprilioy

Leave a Reply

Your email address will not be published.