Ν. Αναστασιάδης: Η πολιτική της Άγκυρας οδήγησε στο αδιέξοδο

Ν. Αναστασιάδης: Η πολιτική της Άγκυρας οδήγησε στο αδιέξοδο

Στην Άγκυρα επέρριψε τις ευθύνες για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ, ο κ. Αναστασιάδης διέψευσε ότι υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς κι εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στο Αιγαίο.

Η πολιτική της Άγκυρας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας πως είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί μέχρι την τελευταίας ημέρα της θητείας του, τονίζοντας πως αν κάποιοι επείγονται για τη ν εξεύρεση λύσης, αυτοί είναι οι Ελληνοκύπριοι.

Για τη συνεργασία της Kυπριακής με την Ελληνική Κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ότι υπήρξε πάντα αγαστή συνεργασία, στενότατη συνεργασία, με κοινή αντίληψη πώς θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, με πραγματισμό, αλλά και αποφασιστικότητα.

H επιρροή που ασκεί η Άγκυρα, είτε λόγω της παρουσίας του στρατού είτε και της οικονομικής εξάρτησης των Τουρκοκυπρίων, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση που θα πρέπει να πω προκαλεί απογοήτευση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μην κρύβοντας και την προσωπική απογοήτευσή του για τη στάση που τήρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Τέλος για την ένταση στο Αιγαίο με τις κινήσεις της Τουρκίας, τόνισε ότι θα ήμουν εκτός πραγματικότητας αν δεν με ανησυχούσε η ένταση στο Αιγαίο, διότι είναι επικίνδυνες τέτοιες συμπεριφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.