Λύθηκε στην Ιταλία το φρικιαστικό μυστήριο με το κομμένο πόδι – Ο 36χρονος στον οποίο ανήκει

Λύθηκε στην Ιταλία το φρικιαστικό μυστήριο με το κομμένο πόδι – Ο 36χρονος στον οποίο ανήκει

To μυστήριο με το κομμένο πόδι, που έφερε σε τατουάζ την φράση «σήμερα είναι μία καλή ημέρα για να πεθάνεις» και το οποίο βρήκε ένας περαστικός την Τρίτη, λύθηκε, έγραψε σήμερα η εφημερίδα il Messaggero.

Ο κάτοχός του: ένας ακροδεξιός οπαδός της Λάτσιο, ναρκομανής, ληστής και βίαιος άνθρωπος.

Η εφημερίδα αφιερώνει μία ολόκληρη σελίδα στον άνδρα αυτό, όπου ξεδιπλώνεται με κάθε λεπτομέρεια η ζωή του. Πρόκειται για τον Γκαμπριέλε ντελ Πόντε, ηλικίας 36 ετών. Έναν άνδρα με πλούσιο ποινικό μητρώο εμπλουτισμένο από ληστείες, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, ο οποίος μπαινόβγαινε στις φυλακές και ήταν θερμός υποστηρικτής της ακροδεξιάς αλλά και ανήκε στους ακραίους οπαδούς της ομάδας της Λάτσιο, τους Ultras.

Ο Ντελ Πόντε, του οποίου η εφημερίδα δημοσιεύει πολλές φωτογραφίες, παντρεύτηκε τον Μάιο με μία Ιταλοτυνήσια ηλικίας 24 ετών.

Έπειτα από έναν μήνα κοινής ζωής, η νεαρή γυναίκα τον εγκατέλειψε καθώς την χτυπούσε, σύμφωνα με τον πατέρα της, ιδιοκτήτη ενός μπαρ με τον οποίο μίλησαν οι δημοσιογράφοι της il Messaggero.

«Ένας τύπος τόσο μοχθηρός, δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ στο παρελθόν κάτι ανάλογο» δήλωσε ο πατέρας της πρώην του συζύγου.

Ο γάμος αυτός ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει για εκείνον την απαρχή μιας νέας ζωής έπειτα από τριάντα χρόνια παρανομίας.

Ο Ντελ Πόντε μεγάλωσε σε μία υποβαθμισμένη συνοικία της πρωτεύουσας της Ιταλίας, θέατρο του πολέμου μεταξύ των διακινητών ναρκωτικών. Διέπραξε την πρώτη του ληστεία σε ηλικία 18 ετών.

Έκτοτε μπαινόβγαινε στην φυλακή, αφού διέπραττε μία μετά την άλλη τις ένοπλες ληστείες, και ήταν υπερήφανος για την ζωή του αυτή όπως τουλάχιστον καταδεικνύουν οι αναρτήσεις του στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Καλημέρα σε όλους εκείνους που κρατούνται στις φυλακές» έγραφε ή «καλύτερα να βρίσκεσαι στο κελί, στη σιωπή, παρά να ζεις χωρίς τιμή» ή ακόμα «ορκίζομαι ότι πάω στην φυλακή ευτυχισμένος».

Τραυματίστηκε από σφαίρα, υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο ωστόσο απέκτησε μια μικρή αναπηρία και κούτσαινε, ένα γεγονός που επέτρεπε στους αστυνομικούς να τον αναγνωρίζουν ακόμα και όταν διέπραττε με καλυμμένο το πρόσωπό του τις ληστείες του οπλισμένος με ένα τσεκούρι. Στόχος του ήταν κυρίως τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, που γνωρίζει καλά την εγκληματική του δράση, ο Γκαμπριέλε ντελ Πόντε «έπεφτε εκ νέου στα ναρκωτικά μετά τις ληστείες που διέπραττε».

Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να συμμετάσχει σε προγράμματα αποτοξίνωσης, ενώ η ανακοίνωση των αρραβώνων του, τον Φεβρουάριο, είχε γίνει με μεγάλη χαρά στο λογαριασμό του στο Facebook.

Οι συγγενείς του Ντελ Πόντε, ανήσυχοι καθώς είχαν χάσει κάθε του ίχνος από τα τέλη Ιουλίου, αναγνώρισαν στο νεκροτομείο το πόδι του με τα τατουάζ που έφερε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.