Μυστηριώδης θάνατος γυναίκας εξακολουθεί να τρομάζει 22 χρόνια μετά

Μυστηριώδης θάνατος γυναίκας εξακολουθεί να τρομάζει 22 χρόνια μετά

Στις 19 Φεβρουαρίου του 1994 η Γκλόρια Ραμίρεζ μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου του Riverside, με συμπτώματα ναυτίας, δύσπνοια και αυξημένους καρδιακούς παλμούς. Αυτό που ακολούθησε είναι ένα από τα πιο μυστήρια ιατρικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Πριν το προσωπικό του νοσοκομείου χρησιμοποιήσει απινιδωτή στην Γκλόρια, είδε πως το σώμα της είχε καλυφθεί από «λιπαρές γυαλάδες» που είχαν «φρουτένια, σκορδοειδή μυρωδιά».

Η νοσοκόμα Σούζαν Κέιν πήρε αίμα από την Γκλόρια, αλλά κατά την διαδικασία παρατήρησε πως το αίμα είχε μια χημική μυρωδιά, αναφέρει το BuzzFeed. Ο γιατρός που την παρακολουθούσε έκανε λόγο για παράξενα καφέ σωματίδια, που επέπλεαν στο αίμα της.

Αμέσως μετά την λήψη αίματος η ασθενής λιποθύμησε. Από εκείνη την ώρα και σαν ντόμινο, ο ένας υπάλληλος του νοσοκομείου μετά τον άλλο ξεκίνησαν να λιποθυμούν, να τρέμουν και να έχουν σημάδια δύσπνοιας.

Ο αριθμός των εργαζομένων που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την δουλειά τους ήταν τόσο μεγάλος, που το νοσοκομείο κήρυξε εσωτερικό συναγερμό και όλοι οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο πάρκινγκ προληπτικά.

Στις 8:50 η Ραμίρεζ άφησε την τελευταία της πνοή. Το σώμα της μεταφέρθηκε σε απομονωμένο δωμάτιο από δύο μέλη του προσωπικού. Η μια, η Σάλι Μπαλντέρας, ξεκίνησε να κάνει εμετούς και να νιώθει μια παράξενη αίσθηση πως καίγεται, με αποτέλεσμα να μείνει στο νοσοκομείο για δέκα μέρες, μετά την μετακίνηση του πτώματος της Ραμίρεζ.

Η Τζούλι Γκορτσίνσκι, η δεύτερη γυναίκα που συμμετείχε στην μεταφορά της, εμφάνισε πιο ακραία συμπτώματα και παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για δύο εβδομάδες.

Συνολικά 23 από τους 37 εργαζομένους των επειγόντων αρρώστησαν εκείνη την ημέρα. Μια ομάδα έρευνας επικίνδυνων υλικών έψαξε το νοσοκομείο για δύο τοξικά χημικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτά τα αποτελέσματα, αλλά κανένα δεν βρέθηκε.

Τι συνέβη πραγματικά στην Γκλόρια Ραμίρεζ

Τι συνέβη όμως στην άτυχη γυναίκα; Κάτι στο αίμα της προκάλεσε την αλυσιδωτή εμφάνιση ασθενειών στο νοσοκομείο; Η ιατροδικαστική έκθεση αναγράφει ως αιτία θανάτου την «καρδιακή αρρυθμία» και δεν αναφέρει τίποτα για επικίνδυνα χημικά.

Υπάρχουν θεωρίες όμως. Πολλές και μυστηριώδεις θεωρίες.

Το τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια κάνει λόγο για μαζική υστερία του προσωπικού, που δεν οφειλόταν σε κανέναν απολύτως ιατρικό λόγο.

Η θεωρία τους στηρίζεται στο ότι οι οδηγοί του ασθενοφόρου που μετέφερε την Ραμίρεζ στο νοσοκομείο δεν εμφάνιζαν κανένα σύμπτωμα και κανένα χημικό δεν βρέθηκε στο αίμα της.

Η Τζούλι Γκορτσίνσκι, που μπήκε στην εντατική μετά την επαφή της με το πτώμα της Ραμίρεζ, αρνήθηκε την θεωρία και κατέθεσε μήνυση κατά του νοσοκομείου, ζητώντας αποζημίωση 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δεύτερη θεωρία ήρθε από το Εργαστήριο Livermore. Αυτό κάνει λόγο για χημική αντίδραση που προκάλεσε την μυστήρια υπόθεση. Η ασθενής μπορεί να χρησιμοποίησε ειδικό χημικό τζελ για να απαλύνει τον πόνο που της προκαλούσε ο καρκίνος της – που θα εξηγούσε την σκορδοειδή μυρωδιά.

Το χημικό μπορεί να «έσπασε» μετά το ηλεκτροσόκ που της έκαναν στο νοσοκομείο και σε συνδυασμό με φυσικά άλατα του σώματος να δημιουργήθηκε ένα νέο στοιχείο αρκετά ισχυρό για να επηρεάσει την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά, να προκαλέσει παράλυση, ντελίριο και σπασμούς.

Βέβαια πολλοί ειδικοί βρίσκουν πολλά ψεγάδια στην θεωρία και το Εργαστήριο Livermore δεν έκανε ποτέ δικές του έρευνες για να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Η τρίτη θεωρία τονίζει πως δεν ήταν η Ραμίρεζ αυτή που προκάλεσε τα συμπτώματα, αλλά το ίδιο το νοσοκομείο. Στην πραγματικότητα το νοσοκομείο είχε ιστορικό διαρροής αερίου.

Πολλοί αναρωτιούνται ακόμη αν το νοσοκομείο «κουκούλωσε» την υπόθεση. Οι φήμες φουντώνουν από το γεγονός πως ο ιατροδικαστής αρχικά έκανε λόγο για μη φυσικά αίτια θανάτου της Ραμίρεζ, όμως στην συνέχεια άλλαξε την γνωμάτευσή του.

Η υπεύθυνη της έρευνας, Στέφανι Όλμπριτζ, αυτοκτόνησε ένα μήνα μετά το άνοιγμα της υπόθεσης. Συνάδελφος της παραδέχθηκε πως δέχθηκε τεράστιες πιέσεις.

Και το αίμα που πήραν από την Ραμίρεζ; Αυτό εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μέσα στο γενικότερο χάος που επικράτησε στο νοσοκομείο εκείνη την μέρα.

Ο εκπρόσωπος τύπου, Τομ Ντεσάντις, τόνισε πως το νοσοκομείο έκανε εξονυχιστική έρευνα στους αεραγωγούς – αλλά ο έλεγχος έγινε από «ιδιώτες».

Τι συνέβη λοιπόν στην Γκλόρια; Η οικογένεια της μέχρι σήμερα πιστεύει ότι υπήρξε συγκάλυψη και η υπόθεση παραμένει άλυτη.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.