Τα Ραγκουτσάρια πάνε… Θεσσαλονίκη

Τα Ραγκουτσάρια πάνε… Θεσσαλονίκη

Με σκοπό να γνωρίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση τα “Καστοριανά Ραγκουτσάρια”, τα οποία εντυπωσιάζουν με την ιστορία τους και τα μουσικά τους ακούσματα κι αποτελούν αφορμή για διαπολιτισμικό διάλογο και αιτία τουριστικής ανάπτυξης, η Αντιδημαρχία “Τουρισμού & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” διοργανώνει προσκλητήρια εκδήλωση (δρώμενο) από μπουλούκι Καστοριανών καρναβαλιστών με συνοδεία χάλκινων οργάνων στην πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης, μέσα σε μία ευχάριστη, εύθυμη και μοναδική εικόνα, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης 11:00 π.μ.

Ως Δήμος Καστοριάς έχουμε σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά την οποία οφείλουμε να την αναδεικνύουμε και να τη φέρουμε σε επαφή με την υπόλοιπη Ελλάδα. Σκοπός της Αντιδημαρχίας “Τουρισμού & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” είναι να αναδείξει τον σπουδαίο ρόλο των “Καστοριανών Ραγκουτσαριών” ως μορφή τουρισμού, πολιτισμού και μέσο επικοινωνίας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο δρώμενο μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στον Αντιδήμαρχο “Τουρισμού & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων” κ Δ. Πετρόπουλο στο τηλ. 6984 666085 και στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 24670 28999.

Leave a Reply

Your email address will not be published.