Μπάχαλο με τις αποδείξεις

Μπάχαλο με τις αποδείξεις

Η επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων για το 2015, κράτησε μόνο για λίγες ώρες και αυτό μονάχα σε επίπεδο φημών. Κι αυτό καθώς κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μέσω διαρροών τώρα λένε πως «για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα υπάρχει υποχρέωση δήλωσης αποδείξεων για την κατοχύρωση του αφορολόγητου.»

Λίγες ώρες νωρίτερα το ίδιο υπουργείο έλεγε… ακριβώς το αντίθετο. Γεγονός που αποδεικνύει και την σχετική προχειρότητα, όταν όλα αυτά συμβαίνουν 20 μέρες πριν το τέλος του χρόνου.

Στο νομοσχέδιο που προωθείται θα περιληφθεί διάταξη με την οποία από την 1.1.2016 παύει η υποχρέωση συλλογής χάρτινων αποδείξεων και την έκπτωση φόρου θα κερδίζουν μόνο όσοι έχουν κάνει δαπάνες με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών έως ενός ύψους του εισοδήματός τους, π.χ. 10%, το οποίο όμως αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις διαβουλεύσεις με τους δανειστές.

Επίσης, με διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών γλιτώνουν το φόρο δωρεές έως 5.000 ευρώ οι οποίες έγιναν μετά την επιβολή των capital controls και έως το τέλος του έτους από γονείς σε παιδιά και από παππούδες σε εγγόνια.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο που προωθείται περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που προβλέπουν:

– Όσοι εισπράττουν εισόδημα από μερίσματα να μπορούν να υποβάλουν δήλωση ΦΕ έως τις 30/6

– Μεταφορά ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

– Σύνδεση ταμειακών μηχανών με το σύστημα ελέγχου

Πηγή: euro2day.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.