Τι «σνιφάρουν» ή καπνίζουν στην πραγματικότητα οι ηθοποιοί στις ταινίες;

Σίγουρα έχετε δει ταινίες με ηθοποιούς να υποδύονται τους χρήστες ναρκωτικών ή να καπνίζουν μανιωδώς. Ωστόσο έχετε ποτέ αναρωτηθεί στην πραγματικότητα τι είναι αυτό που καπνίζουν ή «σνιφάρουν;». Όπως μεταδίδει η Independent, τοUpvoted.com εντόπισε έναν βετεράνο του σινεμά ο οποίος έχει εργαστεί σε ταινίες που περιείχαν σκηνές με χρήση ναρκωτικών. Ο Jeff Butcher, ο οποίος δούλεψε στα γυρίσματα ταινιών όπως το «Requiem for a Dream» και «The Wrestler».

Δείτε τι απάντησε:

Κάπνισμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι και τη δεκαετία του ’90 οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν αληθινά τσιγάρα. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι περισσότεροι καπνίζουν τσιγάρα από αρωματικά φυτά τα οποία είναι λιγότερο επιβλαβή από τα κανονικά και σίγουρα μία πιο υγιεινή εναλλακτική λύση.

Χρήση μαριχουάνας

Τι περιμένατε; Εννοείται πως η μαριχουάνα είναι ψεύτικη, σε διαφορετική περίπτωση μόνο γυρίσματα δεν θα μπορούσαν να κάνουν οι ηθοποιοί.

Κοκαΐνη

Γάλα σε σκόνη και μαγειρική σόδα ήταν πολύ δημοφιλείς επιλογές στο παρελθόν. Πλέον όμως οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν την ινοσιτόλη ή πολλές φορές μία βιταμίνη B σε σκόνη. Σε ορισμένες δόσεις μπορούν πράγματι να δώσουν ενέργεια, κάτι για το οποίο ο Μίκι Ρουρκ δεν είχε ενημερωθεί στα γυρίσματα της ταινίας ο παλαιστής, με αποτέλεσμα να «φρικάρει», όπως θυμάται ο Butcher.

Ηρωίνη

Οι περισσότερες ταινίες θα επιλέξουν να σταματήσουν το πλάνο λίγο πριν την στιγμή της χρήσης. Οι σύριγγες ωστόσο που χρησιμοποιούνται είναι προφανώς ψεύτικες. Ορισμένες φορές έχουν χρησιμοποιηθεί ελατήρια σύριγγες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.