Μους χαλβά

Μους χαλβά
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6-8
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 200 γρ. χαλβά βανίλια
  • 100 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά ή γάλα σόγιας για τη νηστεία
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη ή φυτική κρέμα γάλακτος για τη νηστεία
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4 γρ. ζελατίνη (2 μικρά φύλλα)
  • 100 γρ. μπισκότα
  • 50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Μαλακώνουμε τη ζελατίνη (είτε σε σκόνη είτε σε φύλλο) μέσα σε ένα μπολ με το παγωμένο γάλα για να “φουσκώσει”.
  • Η ζελατίνη δεν χρειάζεται ανακάτεμα. Την αφήνουμε περίπου 10 λεπτά μέσα στο γάλα.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα να χτυπηθούν για πολύ λίγο. Θέλουμε να είναι χοντροκομμένα κομμάτια και μπορούμε να το κάνουμε και με τα χέρια μας.
  • Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι με λίγο από το μείγμα μπισκότο και αμύγδαλο που χτυπήσαμε.
  • Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος (κατευθείαν από το ψυγείο) στο κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.
  • Χτυπάμε μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγύ.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φυτική κρέμα γάλακτος, συνήθως περιέχει τη ζάχαρη, οπότε δεν προσθέτουμε εμείς.
  • Αφού έχουν περάσει 10 λεπτά και έχει μαλακώσει η ζελατίνη στο γάλα, βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 30 δευτερόλεπτα.
  • Στο μπλέντερ βάζουμε το χαλβά και το γάλα με τη ζελατίνη και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί ο χαλβάς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα με το χαλβά και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από τη σαντιγύ και ανακατεύουμε για να μαλακώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στην υπόλοιπη σαντιγύ και τα ενοποιούμε, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
  • Ρίχνουμε λίγο από το τελικό μείγμα με τη σαντιγύ σε κάθε ποτήρι πάνω από τα μπισκότα.
  • Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για να παγώσει το γλυκό μας για περίπου (περίπου 4 ώρες), μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω για να το γαρνίρουμε λίγο μαρμελάδα ή ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.