Μοσχαρίσιο steak με λαχανικά

Μοσχαρίσιο steak με λαχανικά

20 λεπτά χρόνος εκτέλεσης

2 μερίδες

βαθμός δυσκολίας 1

Συστατικά
  • 350 γρ. ribeye ή κόντρα ή σπαλομπριζόλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νοστιμιά
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο
  • ½  κρεμμύδι
  • ½  κίτρινη πιπεριά
  • ½  κόκκινη πιπεριά
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρέσκο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Βάζουμε τη μπιζόλα σε ένα ξύλο κοπής, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. νοστιμιά και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της.
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τις δύο αντίθετες πλευρές που υπάρχει το λίπος για να μην μαζέψει η μπριζόλα την ώρα που ψήνεται και χάσει το σχήμα της.
  • Τη βάζουμε στο τηγάνι για να πάρει χρώμα για 3-4 λεπτά χωρίς να κουνάμε το τηγάνι.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο.
  • Παίρνουμε ένα κουτάλι και απλώνουμε στη μπριζόλα το ζουμί, από το βούτυρο και τα μυρωδικά, για 3-4 λεπτά.
  • Βάζουμε τη μπριζόλα με τα μυρωδικά και το βούτυρο σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Κόβουμε το κολοκύθι σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια χωρίζοντας τα φύλλα του και τις πιπεριές σε τρία μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα φύλλα από το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκύθι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. νοστιμιά, τα τοματίνια και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι και το μέλι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε την μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και ρίχνουμε όλο το ζουμί στο τηγάνι με τα λαχανικά.
  • Κόβουμε την μπριζόλα σε λεπτές φέτες 1-2 εκ.
  • Σερβίρουμε με τα λαχανικά, το θυμάρι, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.