2 μερίδες
βαθμός δυσκολίας 1
Συστατικά
- 350 γρ. ribeye ή κόντρα ή σπαλομπριζόλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. νοστιμιά
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κολοκυθάκι μέτριο
- ½ κρεμμύδι
- ½ κίτρινη πιπεριά
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 100 γρ. τοματίνια
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μέλι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρέσκο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Βάζουμε τη μπιζόλα σε ένα ξύλο κοπής, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. νοστιμιά και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της.
- Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τις δύο αντίθετες πλευρές που υπάρχει το λίπος για να μην μαζέψει η μπριζόλα την ώρα που ψήνεται και χάσει το σχήμα της.
- Τη βάζουμε στο τηγάνι για να πάρει χρώμα για 3-4 λεπτά χωρίς να κουνάμε το τηγάνι.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι και απλώνουμε στη μπριζόλα το ζουμί, από το βούτυρο και τα μυρωδικά, για 3-4 λεπτά.
- Βάζουμε τη μπριζόλα με τα μυρωδικά και το βούτυρο σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
- Σκουπίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Κόβουμε το κολοκύθι σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια χωρίζοντας τα φύλλα του και τις πιπεριές σε τρία μεγάλα κομμάτια.
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα φύλλα από το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκύθι.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. νοστιμιά, τα τοματίνια και ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι και το μέλι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Βάζουμε την μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και ρίχνουμε όλο το ζουμί στο τηγάνι με τα λαχανικά.
- Κόβουμε την μπριζόλα σε λεπτές φέτες 1-2 εκ.
- Σερβίρουμε με τα λαχανικά, το θυμάρι, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
Πηγή: akispetretzikis.com