Μόνο με το ΑΦΜ όλα τα επιδόματα και οι παροχές πρόνοιας

Μόνο με το ΑΦΜ όλα τα επιδόματα και οι παροχές πρόνοιας

Αυτόματο σύστημα ενημέρωσης για τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που δικαιούται θα έχει κάθε πολίτης με την ολοκλήρωση του νέου συστήματος απόδοσης και πληρωμής τους, έκανε σήμερα γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου με το ΑΦΜ του κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σε σχέση με το κράτος πρόνοιας, για τα παιδιά του, τα επιδόματα που δικαιούται, τη δυνατότητα σχολικών γευμάτων, τους παιδικούς σταθμούς, όλα τα προγράμματα στα οποία εμπίπτει. Με τη δημιουργία τριών online μητρώων συγκεντρώνονται τα στοιχεία για 135 επιδόματα από 17 διαφορετικούς φορείς και δημιουργείται ενιαία αρχή πληρωμής τους.

Ο πολίτης με το ΑΦΜ του θα μαθαίνει τι δικαιούται, τι λαμβάνει αλλά και κυρίως τι δεν λαμβάνει ενώ μπορεί. Η ίδια πλατφόρμα θα λειτουργεί και στα περιφερειακά κέντρα και το υπουργείο, ώστε να γνωρίζουμε σε κάθε κέντρο ο πολίτης που πηγαίνει για τι ενημερώθηκε και αν τελικά λαμβάνει τις ενισχύεις που δικαιούται.

«Ολοι επικεντρώνονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, αλλά με αυτό θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα τον Ιανουάριο ώστε όποιος μπαίνει, να υπολογίζονται τα εισοδήματα που είχε το τελευταίο εξάμηνο και να βλέπει μία προσυμπληρωμένη φόρμα, που θα τον ενημερώνει τι λείπει, τι πρέπει να προσκομίσει και στο τέλος τι δικαιούται», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός. Το πρόγραμμα αυτό θα προωθηθεί «πόρτα-πόρτα» όπως έγινε και με το αντίστοιχο για την ανθρωπιστική κρίση.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου η ένταξη στο ΚΕΑ δεν αφορά μόνο την καθεαυτό οικονομική ενίσχυση ατόμων και οικογενειών με μηδενικό ή πολύ χαμηλό εισόδημα, αλλά και την εξασφάλιση πρόσβαση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, την επανένταξη του 10% αυτών των ανθρώπων στην αγορά εργασίας με ειδικά προγράμματα, καλύπτει 600.000 πολίτες τουλάχιστον.

Παράλληλα η κ. Φωτίου έκανε γνωστό ότι τον επόμενο Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα απόδοσης της πληρωμής και τον Σεπτέμβριο της καταβολής των επιδομάτων, ώστε μέσα στο 2017 να έχουν ολοκληρωθεί οι νέες δομές. «Οι πολίτες θα δουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά τους», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.