Ο ουρανός της Κίνας βάφτηκε μωβ εξαιτίας της μόλυνσης

Μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κίνας, η πόλη Ναντσίγκ στην επαρχία Τζιαγκσού τυλίχθηκε εχθές με μία μώβ ομίχλη που γινόταν διακριτή από διάφορες περιοχές των προαστίων.
Το φθορίζον μώβ νέφος που έπληξε την Ναντσίνγκ φέρεται να είναι το αποτέλεσμα μιας ρύπανσης στην ατμόσφαιρα της πόλης που χρωμάτισε το ηλιοβασίλεμα.  Οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του Weibo – του κινεζικού twitter -, με τους χρήστες να ρωτούν ανήσυχοι για την αιτία του φαινομένου, αλλά και για το αν πρόκειται για τοξικό νέφος.787
Ο Liu Hongian, επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου της πόλης δήλωσε στην εφημερίδα «Modern Express» πως το τοξικό νέφος έρχεται συνήθως σε τρεις αποχρώσεις: λευκό, γκρίζο και καφέ. Ο μώβ ουρανός δεν συνιστά κάποια νέα απειλή για τους πολίτες. «Δεν χρειάζεται να φοβούνται», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τα επίπεδα ρύπανσης στην Ναντσίνγκ, την Τρίτη και την Τετάρτη, ήταν δέκα φορές πάνω από τα όρια ασφαλείας που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με πολλά σχολεία να ακυρώνουν τις δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους.
Στο Πεκίνο, που κήρυξε για πρώτη φορά «κόκκινο συναγερμό» για τοξικό νέφος νωρίτερα μέσα στο μήνα, οι περιβαλλοντολογικές μετρήσεις στην ατμόσφαιρα έδειξαν επικίνδυνη συγκέντρωση αερομεταφερόμενων και καρκινογόνων σωματιδίων όπως το PM2.5.799

Leave a Reply

Your email address will not be published.