Σε ισχύ και υπογεγραμμένη η “συμφωνία των 6” του Μαρτίου για τα ανταποδοτικά του TAP

Σε ισχύ και υπογεγραμμένη η “συμφωνία των 6” του Μαρτίου για τα ανταποδοτικά του TAP

ipografiΣε πλήρη ισχύ παραμένει η από Μαρτίου συμφωνία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και των πέντε εμπλεκόμενων δημάρχων για τα έργα που προτείνουν ως ανταποδοτικά του TAP. Άλλωστε, τόσο ο δήμαρχος Καστοριάς, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επεσήμαναν ότι οι προτεινόμενες στο υπογεγραμμένο συμφωνητικό δράσεις “πέρασαν” από το δημοτικό συμβούλιο και δεν πρόκειται να αλλάξουν και η απόφαση του χθεσινού δ.σ. (12/10/2016) είναι να γίνουν διευκρινήσεις επί των ληφθέντων αποφάσεων.

Ποιες είναι οι προτάσεις
Στο κείμενο που υπέγραψαν οι δήμαρχοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Νεστορίου, Αμυνταίου και  Εορδαίας, οι προτάσεις για την Καστοριά είναι οι εξής:
1. Λαϊκή αγορά – Εμποροπανήγυρις Μεσοποταμίας 100.000,00 Δήμος Καστοριάς (Δήμος Καστοριάς)
2. Πνευματικό – πολιτιστικό Κέντρο Καστοριάς (συμμετοχή ΕΚΕ ΤΑΡ 2015-2019) 1.600.000,00 ( Δήμος Καστοριάς)
3. Αποκατάσταση Αρχοντικού Παπατέρπου 140.000,00 (Δήμος Καστοριάς – ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας)
4. Μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας τηλεθέρμανσης Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και περιαστικών οικισμών με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) 102.000,00 (Δήμος Καστοριάς – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ).

Η δήλωση του δημάρχου Καστοριάς, Ανέστη Αγγελή, στις 8 Μαρτίου, μια μέρα δηλαδή μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Εκεί ο κ. Αγγελής επεσήμανε ότι οι προτάσεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι αυτές που αποφασίσθηκαν, ενώ για τις προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων σημειώνει ότι υπήρξε συνάντηση μαζί τους και έχουν καταγραφεί.

 

Ολόκληρο το κείμενο που συνυπέγραψε ο δήμαρχος Καστοριάς

Leave a Reply

Your email address will not be published.