Μνημόσυνα για τα 10 χρόνια της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος»

Μνημόσυνα στο Γραμματικό Αττικής, αλλά και στην Κύπρο, τελέστηκαν σήμερα για τα 121 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος».

Συγγενείς των θυμάτων, με δηλώσεις τους στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασαν απαρέσκεια γιατί οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους για την τραγωδία, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, ήταν, όπως ανέφεραν, πολύ μικρές για το μέγεθος του εγκλήματος.

Τη θλίψη του για το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ηλιος», εξέφρασε με ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την αεροπορική τραγωδία, το υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο στην αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στις αερομεταφορές, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Προσθέτει ότι οι προσπάθειες για αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων, που είχαν παρουσιαστεί στον τομέα ασφάλειας πτήσεων στο παρελθόν, είναι συνεχείς και συστηματικές.

Το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι, προς την κατεύθυνση αυτή, έχει προωθήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για στελέχωση του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.