Στο μικροσκόπιο ΕΛ.ΑΣ. και Frontex μεμονομένοι εθελοντές και ΜΚΟ των νησιών Β.Αιγαίου

Εντατικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρεται να ετοιμάζει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Frontex, που σκοπεύουν να ελέγξουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και μεμονωμένους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
«Δεν έχουμε στόχο να θίξουμε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ και το έργο τους, αλλά να τονίσουμε την παρουσία της αστυνομίας σε ακτές και γενικότερα σε σημεία απόβασης μεταναστών και προσφύγων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας.
Επίσης, στόχος είναι να ελεγχθούν όσοι, παριστάνοντας τον εθελοντή, κλέβουν αντικείμενα των προσφύγων ή βάρκες και μηχανές.
Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, θα ζητείται από όσους επιχειρούν στις ακτές, η αστυνομική ταυτότητα, η οργάνωση που εκπροσωπούν και στη συνέχεια θα ελέγχεται εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είναι διαπιστευμένη.
«Η όλη διαδικασία, αν όλα είναι εντάξει, θα σταματά εκεί» ανέφερε το στέλεχος της αστυνομίας και τόνισε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας σε όλους τους κατοίκους των νησιών. Αίσθημα που τον τελευταίο καιρό έχει διασαλευτεί από όσα λέγονται και γράφονται γύρω από τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε ΜΚΟ και άλλους εθελοντές που επιχειρούν παρεμβαίνοντας σε θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών στα νησιά, εντελώς ανεξέλεγκτα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.