Ο Μητσοτάκης βάζει απέναντι του τον Τσιπρα, άλλα και το κακό παρελθόν της ΝΔ

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Mega έδειξε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο ότι το κοινό ανακοινωθέν μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό ήταν απλώς ένα τρισέλιδο κείμενο που είχε ημερομηνία λήξης, με τη συναίνεση να φαντάζει “άγνωστη” λέξη.

Και αυτό, γιατί – όπως φάνηκε και από τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ – η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλέον θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, χρεώνοντας του αδυναμία χειρισμού και υλοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών στο προσφυγικό και την οικονομία, άλλα κυρίως ότι δεν κατάφερε καν να θέσει στο τραπέζι ούτε στο κατ´ ελάχιστο τα όσα αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη της Παρασκευής τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “βάλαμε χαμηλά τον πήχη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω…”.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του κ. Μητσοτάκη με αφορμή και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην Ειδομενη, ο οποίος τις χαρακτήρισε “εικόνες ντροπής”, για να προσθέσει ότι “ίσως τελικά να μην οφείλονται μόνον στην ανικανότητα της κυβέρνησης αλλά και στο γεγονός ότι κάποιοι φωστήρες στην κυβέρνηση μπορεί να πιστεύουν ότι θα κάνουν σκόντο στις συντάξεις μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot”, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του με τα όσα λέγονται για σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις του για το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων είτε αυτές αφορούν εκλογές, είτε δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε να προτιμά τις κάλπες!

«Εάν προέκυπταν εκλογές, δεν θα έχυνα μαύρο δάκρυ. Καλοδεχούμενες» είναι για τη ΝΔ είπε με νόημα για να προσθέσει ότι  δεν τις ζητά  επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να τις επιβάλει.

Όσο για το ενδεχόμενο να καθίσει στην καρέκλα του Πρωθυπουργού; Δήλωσε ότι δεν έχει “πρεμούρα” για να κάτσει στην καρέκλα εξηγώντας ότι «δεν θέλω να προσθέσω τον εαυτό μου στο πάνθεον των πρωθυπουργών της κρίσης. Με ενδιαφέρει να γίνω ένας καλός πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση”.

Ιδιαιτέρως προσεκτικός, κάνοντας σε πολλά σημεία ασκήσεις ισορροπίας ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν αναφέρθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και άλλοτε συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Με αφορμή και τις καταγγελίες για παρέμβαση του σε υποθέσεις της Δικαιοσύνης – θέμα το οποίο φέρνει στην επιτροπή διαφάνειας της Βουλής η ΝΔ – ο κ. Μητσοτακης ανέφερε ότι “κρίνω τον κ. Παπαγγελόπουλο για τις σημερινές του πράξεις, δεν με ενδιαφέρει η κομματική του διαδρομή”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.