Μητροπολίτης «μαϊμού» αναστατώνει την Κρήτη (Photos)

Σάλος έχει προκληθεί στην κοινωνία της Κρήτης από έναν δήθεν μητροπολίτη ο οποίος έχει εμφανιστεί εδώ και λίγο καιρό στο Ηράκλειο και την ανατολική Κρήτη και υπόσχεται θαύματα στους πιστούς του νησιού. Ο «μητροπολίτης» φαίνεται να  έχει μεγάλη απήχηση στην «κοσμική ελίτ» του νησιού. Μετά τις αποκαλύψεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης η Αρχιεπισκοπή Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση – προειδοποίηση για τους πολίτες.

ilarion4

Στην ανακοίνωσή της η αρχιεπισκοπή Κρήτης χαρακτηρίζει τον ρασοφόρο ως εκπρόσωπο μιας ανύπαρκτης εκκλησίας ενώ αναφέρει πως πραγματοποιεί  συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους. «Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει» σημειώνει η ανακοίνωση, ενώ η Αρχιεπισκοπή της Κρήτης ξεκαθαρίζει πως ο Ιλαρίων «δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος».

ilarion3

Ποιος είναι ο «μητροπολίτης Ιλαρίωνας»

Το πραγματικό του όνομα είναι Θωμάς Κονσολάκης, είναι Κρητικός, και εμφανίζεται εκπρόσωπος κάποιου ιδρύματος στη Νέα Μάκρη, με το όνομα «Παναγία Θεραπεύτρια», όπου είναι και η έδρα του.

Κάποιοι λένε ότι στις συνάξεις που οργανώνει μοιράζει μύρο και κάνει «θαύματα»! Σε κάθε περίπτωση, άνθρωποι που τον ακολουθούν περίπου ως προσωπικοί οπαδοί του, τον αντιμετωπίζουν τουλάχιστο σαν να είναι κάτι «ιερό» και «θαυματουργό».

illarion1

«Ότι ακουμπάτε του δίνεται πνοή Θεού καμία στιγμή δεν θα είναι ίδια ούτε για εσάς ούτε για όποιον θα βρεθεί στον δρόμο σας…εις υγείαν σάς Δέσποτα μου σε όλες αυτές τις θεϊκές στιγμές που ζείτε και σε ακόμα δυνατότερες που θα έρθουν..καλημέρα και καλή συνέχεια στο έργο σας…!!!»  έγραψε μια από τους οπαδούς του σε ανάρτησή του στην οποία εμφανίζεται σε σαλόνι ξενοδοχείου να πίνει το ποτό του.

Και κάποια άλλη ανάρτηση στην ίδια φωτογραφία αναφέρει: «κάθε μέρα και ένα θαύμα….δεν είναι τυχαίο….πρώτα από τις Μαρίες….χθες Ένα…σήμερα Άλλο…Να είστε πάντα ευλογημένος και εμείς όλοι που σας αγαπάμε να μας δίδετε την Ευλογια σας…….»

Να σημειωθεί πως διέγραψε πολλές από τις αναρτήσεις του από τα social media  μετά την έκταση που έλαβε το θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ilarion2

Πηγή: Candianews.gr

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.