Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κορομηλιά

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κορομηλιάς χθες, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιο Γιαννουσά και άλλων Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Σταυρό του Χριστού και μίλησε αναλύοντας τους λόγους του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για τον Σταυρό, «Μηδείς αισχυνέσθω τα σεμνά της σωτηρίας ημών σύμβολα, και το κεφάλαιον των αγαθών, δι’ ο και ζώμεν και δι’ ο εσμέν, αλλ’ ως στέφανον, ούτω περιφέρωμεν τον σταυρόν του Χριστού».
Και συνέχισε λέγοντας πως δεν θα πρέπει να ντρεπόμαστε να κάνουμε το σημείο του Σταυρού και τον οποίο θα πρέπει να περιφέρουμε κι εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα καθιερωμένα νηστίσιμα ποντιακά εδέσματα για όλους τους προσκυνητές και επισκέπτες της Κορομηλιάς.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου στην ιστοσελίδα της Ιερής Μητρόπολης Καστοριάς.

Παρακολουθείστε απόσπασμα από την Ιερά Ακολουθία της Υψώσεως του Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κορομηλιάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ:

Φωτογραφίες από την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κορομηλιάς:

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”45″ gal_title=”ipsosi stavrou”]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.