Στήριξη σε περισσότερες από 2.000 οικογένειες από την Μητρόπολη Καστοριάς

Στήριξη σε περισσότερες από 2.000 οικογένειες από την Μητρόπολη Καστοριάς

Τις δράσεις στήριξης οικογένειων και μεμονωμένων ανθρώπων σε δύσκολη θέση από τη Μητρόπολη Καστοριάς, περιέγραψε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ στην καθιερωμένη συνέντευξή του πριν το Πάσχα.

Ο κ. Σεραφείμ επανέλαβε και σήμερα, όπως άλλωστε πάντα σημειώνει με νόημα, πως η εκκλησία είναι υποχρεωμένη απέναντί στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και όχι αυτοί. Ο Μητροπολίτης επεσήμανε σε αυτές τις δύσκολες εποχές είναι υποχρέωση να τους συπαρασταθούμε, ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο τους, ενώ στο περιθώριο της συνέντευξης τόνισε πως όλα όσο προσφέρει η Μητρόπολη προέρχονται από προσφορές συμπολιτών μας.

«Εντολή της Μητροπόλεως μας είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Να μην μείνει κανένας άνθρωπος» τόνισε. Για την ημέρα του Πάσχα ο κ. Σεραφείμ σημείωσε πως θα προσφερθεί εόρτιο γεύμα σε έξι εστιατόρια της πόλης, δράση που έχει επωμιστεί ο Πατήρ Ελευθέριος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους πρόσφυγες λέγοντας πως και για αυτούς τους ανθρώπους υπήρξε μέριμνα. «Ένα φορτηγό του στρατού με τόννους τροφίμων και τρεις χιλιάδες αυγά έφτασε στις δύο Μητροπόλεις Γουμενίσσης και Κιλκισιου με στόχο να συμμετέχουμε στον πόνο αυτών των ανθρώπων» εξήγησε.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουν όλοι να γιορτάσουν την Ανάσταση του κυρίου, την Ανάσταση όλων μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.