Πώς να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του διάφορους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και τα μυρμήγκια.

Ιδιαίτερα ενοχλητικό είναι όταν τα βρίσκετε στην κουζίνα σας όπου συνήθως δεν θέλουμε να βάλουμε και κάποιο εντομοαπωθητικό.Ωστόσο, δε χρειάζεται να καταφεύγετε σε χημικά προϊόντα αν το σπίτι σας έχει μυρμήγκια, ιδιαίτερα αν έχετε παιδιά οπότε και δε θέλετε να έχουν καμιά επαφή με κάποιο χημικό. Υπάρχουν εύκολοι φυσικοί τρόποι να διώξετε τα μυρμήγκια από όλους τους χώρους του σπιτιού, με προϊόντα που έχετε στο ντουλάπι του σπιτιού σας.

Δείτε μερικούς από αυτούς…

1. Ρίγανη ή αλάτι
Βάζοντας λίγη ρίγανη ή αλάτι στις πόρτες του σπιτιού ή τα παράθυρα, όπου δηλαδή έχουν την είσοδό τους, τα απομακρύνετε μια και καλή.

2. Μέντα
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το αιθέριο έλαιο μέντας στις εισόδους του σπιτιού για να απομακρυνθούν.

3. Κιμωλία
Σχηματίστε μια γραμμή με κιμωλία από τα σημεία που περνάνε τα μυρμήγκια και θα δείτε ότι δεν τη διασχίζουν και σταματούν.

4. Σαπούνι
Ρίξτε λίγο σαπούνι μέσα σε νερό το οποίο έχετε βάλει σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και στη συνέχεια ψεκάστε με το μείγμα απευθείας τα μυρμήγκια. Θα εξαφανιστούν και δε θα ξαναπεράσουν από το σημείο.

5. Λεμόνι η ξύδι
Ρίξτε χυμό λεμονιού ή ξύδι σε πόρτες, παράθυρα και γενικά όλες τις εισόδους και τις εξόδους του σπιτιού. Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά και… αλλάζουν δρόμο.

baby.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.