Μίλτος Ρίμπας: Ο προπονητής του Π.Α.Σ. Λεύκης μιλάει αποκλειστικά στο Inkastoria

O Μίλτος Ρίμπας είναι 40 ετών και βρίσκεται 3 χρόνια στην ομάδα του Π.Α.Σ. Λεύκης.
Κατα το παρελθόν έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ, ΔΡΑΣΗ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ(παίχτης-προπονητής), ΜΗΛΙΤΣΑ, ΤΟΙΧΙΟ, ΒΑΡΙΚΟ και ΠΑΣ ΛΕΥΚΗΣ.

Στον Π.Α.Σ. Λεύκης βρίσκεται εδώ και 2 χρόνια, τον πρώτο χρόνο ως παίχτης και τον δεύτερο ως προπονητής  πετυχαίνοντας σχετικά εύκολα την άνοδο στην Α’ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Διαβάστε την συνέντευξη:

Έπειτα από ένα χρόνο ενασχόλησης η προπονητική ήταν κάτι που σας ενδιέφερε πάντα ή ήταν αποτέλεσμα τυχαίων συγκυριών;
Θα έλεγα οτι ήταν συνδιασμός και των δύο. Πάντα με ενδιέφερε η προπονητική αλλά και η συγκυρία του κλίματος στον ΠΑΣ ΛΕΥΚΗΣ με οδήγησε να σταματήσω να αγωνίζομαι και να ασχοληθώ αποκλειστικά με την προπονητική.

Πέρυσι πετύχατε την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Που οφείλετε αυτή την επιτυχία;
Είναι πολλοί οι παράγοντες που οδήγησαν στην άνοδο. Πρωτα η σκληρή δουλειά των ποδοσφαιριστών(3 προπονήσεις την εβδομάδα),το πάρα πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα, η συνέπεια όλων και τέλος η δίψα για άνοδο μιας και ήταν πάρα πολλά τα χρόνια που η ομάδα έλειπε από την Α’ κατηγορία.

Φέτος στην Α’ κατηγορία άλλες απαιτήσεις, διαφορετικοί στόχοι. Τι περιμένετε απ’ το φετινό πρωτάθλημα και τι έχετε να σχολιάσετε για τη νίκη της ομάδας σας απέναντι σε αυτή της ιστορικής Καστοριάς;
Σίγουρα οι απαιτήσεις για φέτος είναι αυξημένες, το επίπεδο της Α’ κατηγορίας δεν σε αφήνει να επαναπαύεσαι σε καμία στιγμή. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε είναι μεγάλη. ΌσΟν αφορά τους στόχους που έχουμε θέσει, δεν διαφέρουν από την περσινή χρόνια, θέλουμε να το διασκεδάσουμε και το επίπεδο των ομάδων που θα αντιμετωπίσουμε ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Η νΊκη απέναντι στην πρώτη ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας, τη μεγαλη Καστοριά, είναι η σημαντικότερη στην ιστορία του συλλόγου, σε όποια κατάσταση και αν είναι, η φανέλα της είναι τόσο βαριά που αξίζει το σεβασμό όλων μας.

Ποιές είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες και τι συμβουλές έχετε να δώσετε στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρό;
Προσωπική φιλοδοξία ειναι να καταξιωθώ στο χώρο του ποδοσφαίρου ως προπονητής και σαν παιδαγωγός και να καταφέρω όσα κατάφερα ως ποδοσφαιριστής. Όσoν αφορά τα νέα παιδιά θα τους συμβούλευα να είναι συνεσταλμένα και να δουλεύουν καθημερινά με ζήλο ώστε να βελτιώνονται συνεχώς. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να το βλέπουνε σαν διασκέδαση.

Πείτε μας δύο λόγια για την λειτουργία της ομάδας;
Παρόλο που το χωριό της Λεύκης είναι ένα μικρο χωριό, θα έλεγα οτι η ομάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Διαθέτει ένα πάρα πολύ ωραίο γήπεδο, έχει ανθρώπους που οτιδήποτε και να χρειαστεί η ομάδα είναι πάντα εκεί, οργανωτικά δεν λείπει τίποτα απολύτως όπως και σε υλικό.

Γιατί να επιλέξει ένας ποδοσφαιριστής την ομάδα της Λεύκης;
Για το κλίμα που επικρατεί, για τις συνθήκες που θα συναντήσει, για τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας και για την εκτίμηση που θα του δείξουμε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.