Μία νεκρή μετά την έκρηξη στο κατάστημα της πλ. Βικτωρίας-Φως στα αίτια της τραγωδίας

Μία νεκρή μετά την έκρηξη στο κατάστημα της πλ. Βικτωρίας-Φως στα αίτια της τραγωδίας

Νεκρή ανασύρθηκε μέσα από τις φλόγες μια γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο κατάστημα Εverest όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο υπόγειο.

 

Το κατάστημα στο οποίο εκδηλώθηκε αρχικά η έκρηξη το Coffee Island, βρίσκεται επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου ακριβώς δίπλα στο Everest που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Βικτωρίας.

img_1259

Αρχικά σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο διπλανό κατάστημα Coffee Island, το οποίο όμως δεν λειτουργεί και αμέσως εκδηλώθηκε πυρκαγιά που λόγω των εύφλεκτων υλικών πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε στο Everest. Στο κατάστημα επικράτησε πανικός και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις.

img_1265

 

Συμφωνα με πληροφορίες στο υπογειο ηταν και η κουζίνα του καταστήματος. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν άτομα μέσα από το φλεγόμενο κατάστημα, ενώ υπήρξαν και έξι τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Φως στις συνθήκες  υπό τις οποίες συνέβη η τραγωδία προσπαθούν να ρίξουν αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής μέσα από καταθέσεις.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ψυκτικού υπαλλήλου που εργαζόταν στο κατάστημα Everest, την ώρα της έκρηξης, ο ίδιος έκανε συντήρηση στα μηχανήματα στο υπόγειο του Fast food. Έγινε διαρροή πιθανότατα προπανίου από το διπλανό κατάστημα το Coffee Island με το οποίο “συνδέονται”  με μεσοτοιχία. Στο Everest  εκείνη την ώρα έκαναν κάποιες τεχνικές εγασίες με ηλεκτροσυγκόλληση. Από τη διαρροή του προπανίου και τις σπίθες προκλήθηκε η έκρηξη με το τραγικό αποτέλεσμα.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε στον χώρο του λογιστηρίου που βρίσκεται στο υπόγειο του καταστήματος.

ekriksi_viktoria6_1

ekriski_viktoria3

ekriski_viktoria4

Πηγή: topontiki.gr

Πηγή βίντεο: ergasianews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.