Μια Μέρα με τις Μοναχές που Καλλιεργούν Κάνναβη και Γουστάρουν τους Μπάφους

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο The Creators Project.

Οι φωτογράφοι Shaughn Crawford and John DuBois, γνωστοί κι ως Shaughn and John, ξέρουν να αναγνωρίζουν μια καλή καλλιτεχνική ευκαιρία όταν τη βλέπουν. Όταν είδαν στις ειδήσεις για δύο μοναχές που καλλιεργούσαν κάνναβη, κατάλαβαν αμέσως ότι έπρεπε να τις βρουν και να τις βγάλουν φωτογραφίες. Θα ήταν ένα ξεχωριστό project. Όπως και έγινε. Το καλλιτεχνικό δίδυμο κυκλοφόρησε τη φωτογραφική σειρά του Sisters of the Valley στοBooooooom και μίλησε στο The Creators Project για την εμπειρία, τις μοναχές και τους πειρασμούς του «διαβολικού» χόρτου.

Ο Shaughn εξήγησε πως όλο το project ξεκίνησε όταν ήταν σπίτι με την οικογένειά του και είδε στις ειδήσεις την ιστορία με τις μοναχές που καλλιεργούσαν κάνναβη. «Ήμουν σε φάση “τι σκατά, αυτό είναι τρελό”». Μετά από λίγο ψάξιμο, ο Shaughn και ο John κατάφεραν να βρουν τις μοναχές και «τους άρεσε πολύ η ιδέα που είχαμε, να περάσουμε μια μερά μαζί τους και να την καταγράψουμε ως φωτογραφικό ντοκιμαντέρ».

Αν και θυμίζουν πολύ Καθολικές μοναχές, οι αδερφές Kate και Darcy έχουν τις δικές τους πεποιθήσεις και ένα δικό τους σύστημα πίστης. Όπως μας εξήγησε ο John, «ήταν πολύ ανοικτές μαζί μας, μας μίλησαν για την πίστη τους και τι “είδους” μοναχές είναι. Μας εξήγησαν γιατί δεν συνδέονται με την Καθολική εκκλησία. Η πίστη τους είναι περισσότερο πνευματική παρά θρησκευτική».

 

 


Οι μοναχές έχουν ανοίξει μια σελίδα GoFundMe, προκειμένου να σώσουν την επιχείρησή τους από την ώρα που το Etsy (πλατφόρμα πώλησης προϊόντων) έκλεισε τη σελίδα τους. Αν και η φαρμακευτική κάνναβη είναι νόμιμη στην Καλιφόρνια, η επιχείρησή τους θεωρείται παράνομη καθώς δεν έχουν όλες τις απαραίτητες άδειες. Όπως μας εξήγησε ο Shaughn, οι μοναχές «δεν νοιάζονται ούτε ανησυχούν για αυτό και περιμένουν να δουν τι θα γίνει». Αυτή η ηρεμία τους προέρχεται από την πίστη τους; Ο John δεν το πιστεύει αυτό. «Απλά είναι δύο γυναίκες, παθιασμένες με αυτό που κάνουν», ενώ ο Shaughn συμπληρώνει: «Θέλουν να βοηθούν άλλους ανθρώπους και πιστεύουν ότι τα προϊόντα τους θα βοηθήσουν πολύ κόσμο. Όταν αρχίζουν να μιλάνε για αυτό, δεν σταματάνε με τίποτα».

«Για αυτό και για την πολιτική» συμπληρώνει ο John. «Έχουν πολιτική άποψη και δεν την κρύβουν. Θέλουν κοινωνική δικαιοσύνη και είναι μεγάλες θαυμάστριες του Bernie Sanders».

Πως οι Shaughn και John κατάφεραν να κάνουν τις μοναχές να νιώσουν άνετα, πριν τη φωτογράφιση; «Τις γνωρίσαμε πρώτα και μετά τις φωτογραφίσαμε. Δεν πήγαμε στο σπίτι τους και αρχίσαμε να τραβάμε» είπε ο Shaughn, ενώ ο John τόνισε: «Την πρώτη μία ώρα την περάσαμε συζητώντας. Και μέσα από τη γνωριμία μας, καταλάβαμε αμέσως τι φωτογραφίες θα κάναμε. Με τη συζήτηση έγιναν ξεκάθαρα τα πράγματα».

Η πιο τρελή στιγμή; «Όταν η αδερφή Kate μας έδειξε το σπίτι, άνοιξε σε κάποια φάση το ψυγείο και ήταν γεμάτο με σακούλες με χόρτο. Μόλις το είδαμε είπαμε “OK, πρέπει να κάνουμε μια γαμάτη φωτογραφία εδώ”» είπε ο John.

Τελευταία απορία: ο John και ο Shaughn έκαναν έναν μπάφο μαζί με τις μοναχές; «Όχι» μας είπε ο John. «Μας πρόσφεραν, αλλά είχαμε να κάνουμε δουλειά και να συγκεντρωθούμε στο project μας. Είναι δύσκολο να έχεις μπροστά σου μια μοναχή που κάνει μπάφο και εσύ να μην μπορείς να “πιεις”».

VICE

Leave a Reply

Your email address will not be published.